21 C
Paşcani
miercuri, iulie 6, 2022
Array

Paşcani: Muncă patriotică de frica viceprimarului. Romii cred că muncesc într-o zi cât alţii în nouă

curatenie ep 2

 

Imagini de colectie astazi, 19 martie, pe strazile Pascaniului. Aproape o suta de persoane, angajati de la societate de salubritate si beneficiarii de ajutoare sociale, maturau ca niciodata pe strada Garii, din zona lacului Pestisorul, pentru a termina in graficul stabilit curatenia de primavara in oras. Asta dupa ce ieri, 18 martie, viceprimarul Pascaniului, Vasile Axinte a spus raspicat ca cine nu munceste, nu va primi ajutorul social si ca vor ramane fara bani chiar inainte de Paste.

Acestia s-au aratat nemultumiti de faptul ca au fost pusi sa munceasca, mai ales, cei peste 50 pe pascaneni care beneficiaza de ajutorul social de la Primarie. Cetatenii au spus ca le este frica de viceprimar, ca nu-i lasa sa se duca la masa si ca banii pe care ii primesc, in cuantum de 350 de lei nu ii ajung pentru a intretine cei 5-7 copii, dupa caz, sa cumpere de mancare si sa-i trimita la scoala.

Mai mult, ei sunt nemultumiti ca sunt chemati sa faca curat, desi nu sunt angajatii societatii de salubritate. Acestia mai spun ca din banii, si asa putini, trebuie sa plateasca si bilete la autobuzul cu care vin la munca, in Pascani.

Cel mai harnic dintre ei pare sa fie o femeie de etinie rroma care si-a propus sa munceasca intr-o zi cat altii in noua. Ea a recunoscut ca nu a prestat decat cateva ore de munca in folosul comunitatii, desi, conform legii, trebuie sa fie pontata macar noua zile. Ea a mai marturisit ca e mandra ca face curat si ca orasul trebuie sa arata si sa fie ingrijit.

Pana la urma, se pare ca viceprimarul Axinte a bagat frica in angajatii societatii de salubritate si beneficiarii de ajutor social, ziua de astazi, 19 martie, fiind un bun exemplu de mobilizare pentru curatenia de primavara.  ziarulorizont.info

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow