19.1 C
Paşcani
miercuri, octombrie 5, 2022

Pașcani, din respect pentru tradiție, îmbracă-te în ie!

- Advertisement -

Comunicat:

„Ziua Universală a Iei va fi marcată și anul acesta la noi în oraş. Pe data de 23 iunie, păşcănenii sunt aşteptaţi la un eveniment menit să descopere tradiţia românească şi să cinstească ia – componentă a costumului tradițional românesc.
Sunt aşteptaţi toţi cei care nu au uitat, şi nu vor să uite cea ce ne reprezintă ca popor!

Pășcănenii primesc și în acest an invitație pentru un eveniment traditional românesc.
În acest sens, duminică, 23 iunie 2019, în ajun de Sânziene (Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul), începând cu ora 16.30, în Piațeta Mihail Sadoveanu, din fața Casei de Cultură „Mihail Sadoveanu” Pașcani va fi o explozie de culoare.
Anul acesta se împlinesc 4 ani de când ne dorim să trecem municipiul nostru pe harta României, ca eveniment care se desfășoară simultan inBrașov, Hobița și mai nou, Iași.
Ne-am bucurat încă din anul 2016 de prezența câtorva zeci de femei și copii îmbrăcați în ie și ne dorim ca de la an la an, numărul să crească.
În amintirea vremurilor străvechi, ne vom comporta ca atare. Vom socializa în centrul orașului, vom bea sifon cu sirop de cireșe, vom mânca saleuri și vom zâmbi în niște fotografii la minut.
Lansăm și în acest an un concurs cu premii, precum și alte surprize. Premiul I va fi o ie, premiul II va consta într-o ședință foto profesională într-un studio și premiul III va primi o coroniță de flori din sânziene.
Vom avea alături de noi, pe scenă doamne avizate care ne vor vorbi despre importanța iei, despre tradiție și superstiții.
Facem apel la toți să vină îmbrăcați în ie și în număr cât mai mare”

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow