30.2 C
Paşcani
luni, iunie 27, 2022
Array

Pascani: Cheltuieli enorme pentru orice zgarietura. Pacientii cu rani superficiale mai agresivi decat ceilalti

In acest weekend, Compartimentul de Primiri Urgente de la Spitalului Pascani a fost nevoit sa acorde ingrijiri medicale la mai multi pacienti, victime ale unor agresiuni. Practic, in majoritatea cazurilor aceste evenimente au loc in urma consumului de alcool. Potrivit medicilor din CPU, saapte tineri au necesitat a fi transportati la Iasi pentru ingrijiri medicale amanuntite dupa ce au fost agresati.

„Prezenta in Compartimentul de Primiri Urgente a fost foarte mare spre sfarsiitul saptaminii trecute. 175 de pacienti au ajuns in CPU cu diferite probleme medicale. Unii aveau, intradevar probleme de sanatate grave dar au fost numeroase cazuri unde s-au prezentat pacienti cu ambulanta desi problemele lor tineau de medicii de familie. Cum cabinetele acestora sunt inchise in weekend, toti se prezinta in CPU. Spre exemplu, din cei 175 de pacienti peste 35% au venit cu ambulanta la noi. Din acest procent sa spunem ca maxim 10% aveau cu adevrat nevoie de serviciile medicale urgente.

Ceea ce nu se intelege este ca in urma unei astfel de solicitari se cheltuie cu un pacient peste 1000 lei. La 175 de pacienti s-a cheltuit per total, bani de la stat, peste 160 000 000 lei vechi. Spre exemplu a venit la spital, cu ambulanta, un pacient care a cazut din caruta si care intradevar avea nevoie de ingrijiri medicale, dar nu urgente. Alaturi de el a venit si o nepoata care in urma cu cateva zile a fost intepata la picior de o insecta. Pentru ca am acordat ingriijiri medicale altui pacient unde cazul medical era mai important si mai urgent decat al celor doi, domnul respectiv a facut un scandal monstru.

Nu se intelege practic ca se iau pacientii care au nevoie urgent de ingrijire si nu cei care ajung primii. O sa va prezint in curand cheltuielile pe care Statul le are cu astfel de pacienti care la orice problema medicala, ce poate fi rezolvata de medicii de familie, se prezinta in CPU. Nici mie nu mi-a venit sa cred cat de mari sunt costurile”, a declarat dr. Costica Panzaru, managerul unitatii medicale.

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow