25.2 C
Paşcani
vineri, iulie 1, 2022
Array

Pascani: Bugetele regiilor si a spitalului au fost aprobate. Managerul Panzaru solicita parlamentarilor pascaneni sa modifice legea sanatatii

Sedinta importanta pentru societatile si institutiile publice din subordinea Consiliului Local Pascani. Astazi, de la ora 10.00, legislativul local s-a intrunit in regim de urgenta pentru a aproba bugetele anuale ale acestor institutii precum si bugetul consolidat al municipiului Pascani. Este vorba despre bugetul societatii de apa si canal, al societatii de salubritate si al regiei de termoficare precum si cel de la Administratia Pietelor si al pasunilor.
Cele mai intense discutii au fost in legatura cu bugetul Spitalului de Urgenta Pascani, unitate medicala care si-a propus sa cheltuie cu cca. 5 mil de lei mai mult decat veniturile prognozate in acest an. Asta deoarece, Casa de Asigurari nu recunoaste noul statut al spitalului si refuza sa deconteze serviciile medicale la valoarea celor de urgenta precum si diferenta de salarizare cuvenita personalului medical. Managerul institutiei a spus ca deficitul ar urma sa fie acoperit cu economiile aflate in cont la sfarsitul anului trecut, de peste un milion de euro daca pentru cea de-a doua parte a anului nu se va gasi o solutie de finantare de la Ministerul Sanatatii si ca spitalul pascanean are rezerve de materiale si medicamente pentru un an de zile.

Dr Panzaru a cerut parlamentarilor pascaneni sa faca o propunere de modificare a legii sanatatii asa incat serviciile medicale sa fie decontate la justa lor valoare, in caz contrar, incepand de anul viitor, cheltuielile de intretinere a spitalului urmand sa fie suportate direct din bugetul local. Aceeasi opinie a avut-o si primarul Dumitru Pantazi solicitand parlamentarilor pascaneni sa modifice si Legea Finantelor Publice.
Totodata managerul institutiei a prezentat si proiectul privind investitiile pentru acest an , bugetul estimat de 19,2 mil de lei fiind cel mai mare alocat pana acum.
In acelasi context administratorul public a prezentat si executia bugetara pentru anul 2012. Gica Zanet a aratat ca in a doua parte a anului trecut au fost achitate aproape toate arieratele Primariei, lasate mostenire de fosta administratie si ca au crescut incasarile la buget.
Orizont.info

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

O noua majorare a salariilor, la Primăria Pașcani. Cât câștigă șefii din instituție

  Salariile functionarilor si a personalului contractual din Primăria Pașcani...

Conducerea CSM a renunțat la ștrand, înainte de a fi deschis

Conducerea clubului CSM Pașcani a hotărât sa renunțe la...

Accident rutier cu două victime între Mircești și Răchiteni

Accident rutier cu două victime între Mircești și Răchiteni,...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow