-4.7 C
Paşcani
luni, ianuarie 24, 2022

Păşcănenii vor fi chestionaţi, acasă, pentru lista de investiţii şi bugetul local

Consultare publică fără precedent la Paşcani pentru pregătirea proiectului de buget şi a listei de investiţii pentru anul 2020. Primăria municipiului a anunţat că cetăţenii vor fi chestionaţi acasa privitor la proiectele şi cheltuirea banilor publici în următoarele săptămâni de zile. Mai exact fiecare locuitor va primi acasă, în câteva zile, câte un formular cu două întrebări care ar trebui să fie completat:

Ce investiţii propuneţi să fie realizate din bani publici de Primăria şi Consiliul Local al municipiului Paşcani, pe strada sau cartierul unde locuiţi?

Ce investiţii propuneţi să fie realizate din bani publici de Primăria şi Consiliul Local al municipiului Paşcani, în municipiul Paşcani, in alta zona decât cea în care locuiţi?

Chestionarele completate pot fi depuse în căsuţele poştale care vor fi amplasate în suburbiile şi cartierele din Paşcani, în zonele cele mai frecventate. Răspunsurile vor fi centralizate şi vor fi făcute publice, bugetarea investiţiilor urmând să fie votată de consilierii locali.

Bugetul şi lista de investiţii pentru anul 2020 ar urma să fie aprobate în luna februarie a.c. Până atunci cele două proiecte vor fi puse pe site-ul Primăriei pentru a putea fi consultate şi amendate de cetăţeni. Un anunţ în acest sens a fost postat şi pe paginile de Facebook ale Primăriei şi primarului municipiului,  unde cetăţenii au postat zeci de mesaje şi propuneri.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Licitatie pentru lucrarile de reabilitare a Gradinitei nr 2 si a Cresei nr 1

La aproape trei ani de la semnarea contractului de...

CFR expropiaza Piata Garii, pentru extinderea zonei de siguranta

Municipiul Pascani ar urma sa ramana fara Piata din...

Copaci taiati de pe domeniul public, pentru inlocuirea unei conducte

La Pascani este usor sa tai copaci verzi de...