14.9 C
Paşcani
luni, septembrie 25, 2023
Array

Pășcănenii vor cruciulițe în mașină

Păşcănenii nu vor să audă de legea care interzice cruciuliţele în maşină. Ei consideră că parlamentari propun astfel de legi pentru a masca adevăratele probleme care duc la creşterea numărului de accidente rutiere.
Parlamentarii au propus spre dezbatere un proiect de lege prin care să se interzică luminile suplimentare dar şi a cruciuliţelor montate pe parbriz. Potrivit acestora, cruciuliţele sau alte materiale aplicate pe parbrizul sau luneta maşinii scad vizibilitatea şoferului ceea ce duce adesea la accidente.
Şoferii păşcăneni consideră că legea propusă de parlament este aberantă şi că ar trebui ca aceştia să ia măsuri legate de semnalizarea corespunzătoare a şoselelor sau a gropilor existente ceea ce reprezintă întradevăr motivele din cauza cărora creşte numărul de accidente rutiere.

Și reprezentanţii bisericii contrazic  argumentele aleşilor guvernului, ba mai mult sunt de părere că o icoană sau o cruce în maşină ne oferă o protective divină necesară la un drum lung.

Legea prevede că obturarea imaginii pe parbriz, lunetă sau geamurile laterale se sancţionează cu o amendă minimă de 472 lei şi între 9 şi 20 de puncte. În această lege însă nu intră în acest moment şi cruciuliţele sau icoanele prinse pe parbriz.

Alte articole