28.3 C
Paşcani
sâmbătă, octombrie 1, 2022
Array

Pășcănenii vor bani pentru achitarea facturilor

- Advertisement -

În prag de iarnă păşcănenii cer ajutor financiar pentru a achita facturile restante la încălzire. Neavând bani să plătescă utilităţile două familii cer bani de la Primărie deoarece riscă să îşi petreacă iarnă în frig.
În această situaţie se află Tinca Doboșeru care are 2800 lei restanţă la întreţinere. Femeia spune că locuieşte cu cei doi copii care sunt bolnavi şi nepoata, trăind toţi din pensia acesteia de 280 lei plus salariul fiicei sale de aproximativ 700 lei. Păşcăneancă spune că i-au fost tăiate utilităţile, că stă în frig şi cere bani pentru achitarea facturilor restante.

Într-o situaţie asemănătoare se află şi Maria Puiu. Această are 3 copii pe care îi creşte singură cu venituri din indemnizaţia de maternitate şi alocaţia de stat . Femeia spune că locuieşte în chirie, fără contract de aceea nu poate beneficia de ajutor pentru încălzire. Nici taţii copiilor nu o ajută cu bani pentru creşterea celor mici.

Viceprimarul Municipiului Vasile Axinte le-a spus femeilor că nu se acordă ajutor financiar de urgenţă pentru achitarea facturilor la utilităţi dar va trimite o comisie să facă anchetă socială la cele două păşcănence, iar în funcţie de rezultat va caută soluţii pentru a le ajută.

Menţionăm că Primăria Municipiului Paşcani acordă ajutoare financiare de urgenţă pentru înmormântări, investigaţii chirurgicale majore, reţete medicale necompensate şi sub formă de produse alimentare cu prilejul sărbătorilor de Crăciun şi Paşti.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow