19.4 C
Paşcani
duminică, octombrie 1, 2023
Array

Păşcănenii trimit pachete în străinătate cu produse tradiţionale si cadouri pentru familie

 

 

Nicăieri nu e mai frumos să petreci Crăciunul decât în familie. O ştiu cel mai bine românii aflaţi în străinătate. Ca să le aline dorul de cei dragi, păşcănenii le trimit cadouri înainte de sărbători. Sarmale, cârnaţi, cozonac sau afumături, toate sunt bine împachetate şi străbat în colete, toată Europa. Reprezentanţii firmelor de transport international spun că numărul pachetelor trimise în această perioadă s-a dublat.

Cu doar câteva zile înainte de Crăciun, la firmele de curierat este forfotă continuă. Zeci de păşcănei se grăbesc să trimită colete în străinătate. Vor să îi facă pe cei aflaţi la mii de kilometri depărtare să se simtă mai aproape de casă.

Dacă unii le pregătesc produsele specifice de Crăciun făcute în casă, alţii, trimit hainute, jucării si dulciuri nepoţilor. Pe lângă Italia şi Spania, cele mai multe pachete iau drumul Franţei, Ciprului şi Angliei.

Peste o mie de colete s-au trimis în toate colţurile lumii de la începutul lunii până în prezent, iar numărul lor este în continuă creştere, spun reprezentanţii firmelor de transport. Pentru un colet de 10 kilograme trimis într-una din ţările Uniunii Europene, clienţii trebuie să plătească între 15 şi 20 de euro.

La rândul lor, românii aflaţi în străinătate expediază cadouri celor rămaşi în ţară. Din străinătate, de regulă, vin bani. Copiii plecaţi la muncă îşi ajută părinţii de sărbători sau trimit jucării pentru copiii lăsaţi în grija bunicilor. ziarulorizont.info

Alte articole