More

  Pășcănenii sunt așteptați la slujba de Înviere la Catedrală

  La începutul lunii mai, credincioșii se pregătesc să sărbătorească Învierea Domnului și să primească lumina sfântă adusă de la Ierusalim. Dacă anul trecut oamenii au stat acasă, în acest an se vor deschide, din nou, porțile bisericii pentru a-i primi pe enoriași.

  La Pașcani, ca urmare a regulilor impuse pe fondul pandemiei, slujba de Înviere va fi oficiată la Catedrala „Pogorârea Sfântului Duh”. Anul trecut, în acest locaș sfânt s-au adunat, pentru prima dată, slujitorii Domnului pentru a primi cu bucurie sărbătoarea Paștelui, fără enoriași.

  De menționat este și faptul că, slujba de Înviere va putea fi oficiată normal, cu respectarea măsurilor sanitare în vigoare: purtarea măștii și distanțarea fizică.

  În ciuda faptului că, în momentul de față, la Catedrala „Pogorârea Sfântului Duh” se desfășoară lucrări de amenajare a spațiului interior, preot protopop Pavel Postolache, a anunțat că deniile din Săptămâna Mare se vor desfășura tot aici, în spațiul amenajat la demisolul bisericii.

  Precizăm că, în noaptea de Paște, restricțiile de circulație vor fi ridicate până la ora 2.00, astfel încât credincioșii să poată merge la biserică pentru slujba de Înviere.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Accident rutier cu o victimă în comuna Todirești. Mașină distrusă după impactul cu un stâlp – FOTO

  Accident rutier spectaculos luni seara, 19 aprilie, in jurul orei 20:00, in comuna Todiresti. Un sofer din Siretel ar fi pierdut controlul volanului, a lovit un stalp de pe marginea drumului si s-a rasturnat pe camp. //

  Propunere: Depozite de carte în sediile PNL și USR Pașcani

  Un consilier pășcănean propune ca organizațiile politice locale PNL și USR să renunțe la sediile actuale în favoarea extinderii corpului Bibliotecii Municipale ”Leonard Gavriliu”. //

  Un tânăr de 19 ani suspect în cazul înjunghierii din Moțca. A fost internat la Institutul de Psihiatrie Socola Iasi

  Un tanar de 19 ani este principalul suspect in cazul agresiunii ce a avut loc vineri, 19 aprilie, in localitatea Motca, in care un barbat de 26 de ani a fost injunghiat. Presupusul agresor a fost internat la Institutul de Psihiatrie Socola Iasi, unde va fi expertizat pentru a se vedea daca a avut discernamant sau nu in timpul comiterii faptei. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet