12.4 C
Paşcani
vineri, martie 24, 2023
Array

Pășcănenii solicită oboare. Primăria nu are bani pentru amenajarea lor

Municipiul Paşcani nu are un obor unde producătorii să îşi poată vinde animalele vii. Deşi până acum îşi vindeau vietățile în pieţele din oraş, de săptămâna trecută acest lucru nu mai este posibil. Direcţia Sanitar Veterinară a hotărât acest lucru deoarece prevederile din Ord.57/2010 interzic vânzarea păsărilor vii în pieţe.
Oficial nu există nici un obor de păsări sau animale în care să poată fi vândute în Municipiul Paşcani. Chiar şi aşa, până acum câteva zile doritorii puteau cumpără păsări vii de la crescătorii care veneau în pieţele Agroalimentare din cele două zone din oraş. Acest lucru a fost stopat de care DSV pe motiv că este interzisă activitatea de comercializare a păsărilor vii la nivelul oricărei pieţe agroalimentare.

Nemulţumit de situaţie, Dragoș Ciubotaru, crescător de păsări exotice din oraş, s-a prezentat la audienţele saptamanele pentru a aduce în atenţia administraţiei locale această problema.

Problema spre rezolvare a fost direcționată către viceprimarul din Paşcani, Vasile Axinte, care spune nu se va deschide obor la Pașcani motivând această decizie ca fiind luată deoarece nu există fonduri pentru un targ dedicat exclusiv comercializarii de animale vii deși fonduri în bugetul local ar mai fi.

La nivelul judeţului Iaşi sunt 14 târguri în care se pot vinde animale domestice, dintre care menţionăm oboarele din Târgu Frumos, Podu Iloaiei, Țibăneşti, Hârlău sau Iaşi.

Alte articole

Mobilizare pentru reîmpădurirea zăvoiului din Verșeni

Administratia locala din comuna Miroslovesti continua impadurirea zavoiului din...

Au fost aprobate bursele pentru elevi la Târgu Frumos

Legislativul local din orașul Târgu Frumos a aprobat numărul...

Legislativul pascanean, sedinta cu 18 proiecte

Legislativul pascanean se reuneste in sedinta ordinara pe 30...

Cardurile pentru alimente vor fi încărcate mai repede, înainte de Paște

Beneficiarii voucherelor pentru alimente vor primi cea de-a doua...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow