10.2 C
Paşcani
miercuri, martie 22, 2023
Array

Pascanenii si-au facut singuri dreptate. Blocurile fara apa au fost rebransate

Pascanenii care au ramas fara apa la robinete si-au facut singuri dreptate. Cinci din cele sapte scari de bloc debransate de  operatorul iesean pe motiv ca nu au contracte de furnizare au fost rebransate pe ascuns. In alte doua scari oamenii si-au achitat datoriile. Asadar in momentul de fata, criza apei a luat sfarsit dar nu pot fi uitate asa usor momentele grele prin care oamenii au trecut.

 

Ne-am deplasat din nou la blocul X Magnolia, scara B acolo unde abia aseara a fost reluata furnizarea serviciilor de apa si canalizare. Oamenii nu stiu cine a pus inapoi apometrul si cine a deschis robinetul si nici daca este legal sau nu. Important pentru ei este ca au apa la robinete.

Locatarii isi aduc aminte cu groaza cum au fost nevoiti sa traiasca in ultimele sapte zile. Au carat apa de la izvoare iar pentru baie zapada din fata blocului.

Cei care nu s-au putut deplasa au avut noroc de vecini. O batrana povesteste ca ar fi murit cu zile daca  cineva nu i-ar fi adus din cand in cand o sticla cu apa.

 

Altii si-au parasit apartamentele si au plecat la rude pentru a se putea spala. Au fost si batrani care au preferat sa se interneze in spital decat sa sufere.

Reprezentantii operatorului iesean sustin ca blocurile au fost rebransate in mod ilegal la apa si ca cei care vor fi gasiti vinovati vor fi trasi la raspundere. Apa Vital sustine ca va  inainta mai multe plangeri penale si ca locatarii pot fi acuzati de furt de apa.

Cu aceeasi masura vor raspunde si pascanenii. Pana acum au fost deja inregistrate 8 plangeri penale depuse de locatarii care au ramas fara apa impotriva operatorului iesean.

Apa Vital sustine ca va continua masurile de debransare la blocurile unde locatarii refuza sa incheie contracte de furnizare a apei. Deocamdata se asteapta o hotarare a instantei de judecata la Tribunalul Iasi, in urma unei cereri facuta de Primaria Pascani prin care sa fie interzise astfel de actiuni restrictive.

Mentionam ca singurul bloc ramas fara apa este M3, care a fost debransat la inceputul saptamanii trecute.

 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow