-5.2 C
Paşcani
luni, februarie 6, 2023

Pășcănenii se pregătesc să sărbătorească 50 de ani de rugby la Pașcani

Pășcănenii se pregătesc să sărbătorească duminică, pe 15 august, 50 de ani de rugby. Este un eveniment organizat de Primăria Pașcani care își propune să marcheze, începând cu ora 9:00, pe stadionul de la Colegiul „Unirea”, istoria „sportului cu balonul oval” în municipiu.

În acest context, administrația locală s-a pus deja pe treabă și a dat startul pregătirilor. Astfel, inca de ieri terenul a fost pus la punct de muncitorii prezenti in zona, iar, conform spuselor viceprimarului municipiului Cristian Rațoi, în cursul zilei de mâine se va amenaja inclusiv o parcare în proximitatea terenului.

Programul activităților de duminică va începe cu ora 9:00, și va consta în câteva meciuri demonstrative, dar și în acordarea de diplome rugbiștilor care au făcut performanță la Pașcani și care reprezintă un motiv de mândrie pentru comunitatea locală.

Și pentru că se impune să facem o incursiune în trecut, este important sa-l amintim si pe Corneliu Burada, un promotor al jocului de rugby si cel care a înființat inclusiv Campionatul şcolar al MTTc, care a însemnat un imbold puternic pentru acest sport la Pașcani.

De asemenea o altă figură importantă în acest domeniu, este si Pintilie Dumitru, fost antrenor de rugby, adesea amintit ca fiiind cel care a pus bazele acestui sport în municipiu.

Precizăm că, în momentul de față, Neculai Tarcan este cel care coordoneaza jucătorii de rubgy din municipiu și se ocupă de pregătirea lor, încurajându-i să facă performanță. De asemenea, el detine în prezent si funcția de antrenor la lotul național de rugby feminin.

 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow