27.4 C
Paşcani
marți, august 16, 2022

Pășcănenii pot trimite sesizări online municipalității. Opt reclamații, trei rezolvate

Pășcănenii pot trimise sesizări online administrației locale privind anumite situații din oraș, precum probleme privind iluminatul stradal, locuri de joacă, câini comunitari, salubrizare, spații verzi și altele ce țin de municipalitate. Deși serviciul este operațional din vara anului trecut pe site-ul Primăriei Municipiului Pașcani, la secțiunea Primăria Digitală, până acum apar trimise doar opt sesizări, dintre care trei au fost soluționate, conform informațiilor de pe platforma.

De exemplu, o sesizare înregistrată pe 27 august anul trecut, privind o groapă deosebit de periculoasă în carosabil pe strada Gării, în apropierea intersecției cu Vatra, apare pe site că fiind doar preluată, nu și rezolvată.

Cei care vor să atenționeze administrația locală privind apariția unei probleme, trebuie să urmeze următorii pași: să completeze mai multe câmpuri privind identitatea să, date de contact, mesajul sesizării și pot încărca chiar fotografii și trimite locația.

Tot în cadrul Primăriei Digitale este și opțiunea „Bugetare participativă”, un concept prin care municipalitatea încurajează cetățenii să se implice în procesul de luare a deciziilor privind prioritaţile de investiţii de interes local, cu finanţare de la bugetul local.

De precizat este faptul că această modalitate de lucru face parte dintr-un proiect privind digitalizarea serviciilor administrative, finalizat în iunie 2021. Cetățenii pot economisi timp, evitând drumul până la Primărie sau așteptatul la rând, prin serviciul de plăti online prin ghișeul.ro, programari online pentru depunerea actelor pentru căsătorie sau de identitate sau opțiunea de a verifică stadiul în care se află documentele de interes și rezolvarea sesizărilor.

Platforma a fost realizată în cadrul unui proiect din fonduri europene lansat în luna iunie 2019, cu scopul simplificării procedurilor administrative prin digitalizarea serviciilor publice. S-au cheltuit peste 2,2 milioane de lei din care doar 52.873 lei de la bugetul local pentru achiziționarea de softuri și echipamente dar și pentru instruirea personalului.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow