18.7 C
Paşcani
sâmbătă, iunie 25, 2022
Array

Păşcănenii parchează pe unde apucă. Primăria promite parcări noi

masini

Haos total pe strazile din Pascani, din cauza parcarilor la intamplare. In ultimul timp observam tot mai des masini parcate pe trotuar. Se intampla mai ales in zonele aglomerate, cum ar fi Centrul Pascaniul, zona Lacului Pestisorul si strada Garii, de la Biserica Sf Vineri pana aproape de zona Depoului, dar si strada Izvoarelor, mai ales acolo unde este sediul APIA. Nici trecerile de pietoni nu-i impresioneaza pe multi dintre acesti soferi, care blocheaza total zona de acces spre trotuar, asa cum nici spatiile verzi nu sunt iertate. Pietonii fac slalom printre masini si ajung sa circule mai mult pe sosea decat pe trotuar.

Comoditatea soferilor, dar si lipsa de reactie a autoritatilor, care au tratat cu prea multa bunavointa, au transformat trotuarele din zonele intens circulate de sute de pietoni, in spatii de parcare pentru… smecheri. Fie ca au de stat la o cafea vreo cateva ore, fie ca au de platit vreo factura sau de verificat contul la banca, pentru multi soferi locul de parcare trebuie sa fie musai cat mai aproape de destinatia dorita, daca se poate chiar in fata usii pe care trebuie sa intre, sa nu fie nevoiti sa depuna nici cel mai mic efort dupa coborarea din autoturism. Soferii dau vina pe administratie, pe motiv ca nu sunt amenajate suficiente parcari.

Primaria Pascani promite parcari. Din pacate, insa, problema va fi rezolvata doar partial, in urmatoarea perioada, dupa plombari si asfaltare urmand sa fie amenajate, marcate si semnalizate corespunzator. Unele dintre ele vor fi largite, cum ar fi cea de la Piata Agroalimentara Vale din zona stadionului, de la Biserica Catolica zona Lacului Pestisorul sau strada Garii. Pe de alta parte, soferii care parcheaza pe trotuare sunt pasibili de amenzi, atributii in acest sens avand si agentii din cadrul Politiei Locale Pascani. ziarulorizont.info

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow