30.8 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 2, 2022
Array

Păşcănenii muncesc pentru mâncare şi facturi

RO_IS_Pascani_small_stairs

Românii muncesc ca să plătească facturile la utilităţi, alimentele şi taxele la stat, arată datele statistice. Ca să facă faţă, cele mai multe familii au redus cheltuielile cu sănătatea sau concediile. Aproape 90% din câştigurile unei familii se duc pe impozite la stat şi produse de consum, arată cifrele Institutlui Naţional de Statistică.

Aproximativ 72% sunt cheltuielile pentru traiul de zi cu zi la care se adaugă alte aproape 16% pe taxele şi impozitele către stat. Ponderea a crescut în ultimele trei luni ale anului trecut, ca urmare a scumpirilor care au dat peste cap bugetul gospodăriilor. În 2011, cheltuielile de consum ale românilor erau cu 3,2% mai mici. Cei mai mulţi bani se dau pe mâncare, băutură, tutun şi utilităţi.

La sfârşitul anului trecut aceste cheltuieli ajungeau să reprezinte într-o gospodărie din România până la 42% din valoarea totală a cheltuielilor. Iar pentru a se încadra în buget, românii au fost nevoiţi să renunţe la altele. Şi nu la lucruri fără importanţă. Aceştia au tăiat din cheltuielile cu sănătatea, recreerea şi n-au mai mers aproape deloc la o cafenea sau un restaurant.

Potrivit statisticilor INS, venitul total mediu lunar pe familie ajungea în România la finalul anului trecut la 2.566 de lei, echivalentul a 575 de euro. ziarulorizont.info

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow