10.2 C
Paşcani
joi, mai 19, 2022
Array

Păşcănenii îşi cer drepturile. Mai multă birocraţie la audienţe

Plătitorii de taxe şi impozite au şi drepturi, nu doar obligaţii. Este replica pe care o auziţi din ce în ce mai des la audienţele de la Primăria Paşcani. Tot mai mulţi locuitori, mai ales din suburbii, vin să ceară administraţiei locale investiţii în reţelele de apă, canalizare şi gaz. Ei le cer aleşilor locali să îşi facă datoria măcar acum două zeci de ani de zile de promisiuni neonorate şi aşteptări.

De exemplu, cetăţeanul Vasile Lupu din Blăgeşti, strada Şiret a solicitat extinderea reţelei de gaz pe strada Siret. Nu are bani să suporte el costurile uriaşe, dar plăteşte taxe si impozite, la fel ca ceilalţi care au astfel de facilităţi cu investiţii de la Primărie.

Un alt caz, o altă problemă. Bâzu Gheorghe din Paşcani a solicitat executarea reţelelor de canalizare pe strada Ciprian Porumbescu. Lucrările ar urma să fie făcute de operatorul de apă şi canalizare din bugetul societăţii sau fonduri europene.

Probleme nerezolvate sunt şi pe une din străzile inundate în anul 2009, atunci când unde casele au fost reconstruite cu ajutoare guvernamentale.
Mihaela Pintilie din Fântânele Paşcani, solicita ajutorul Primăriei pentru racordarea la curent electric. Nu a reuşit să rezolve acesta problemă pentru că nu are toate actele necesare.

Ajutor de la Primărie a solicitat şi Catinca Pruna de pe strada 1 Mai din Paşcani. Ea are nevoie de câteva maşini de pământ pentru a înalta terenul din curte. Zona a devenit inundabila dupa ce drumul din apropiere a fost înălţat şi asfaltat.

Primăria Paşcani spune că toţi cei care vor să se înscrie la audienţe trebuie să completeze o cerere cu câteva zile înainte care să fie depusă la Ghişeul Unic. Asta pentru că în ziua întâlnirii cu reprezentaţii Primăriei păşcănenii să poată obţine un răspuns sau chiar să îi fie rezolvată problema. Până atunci cererea ar urma să fie repartizată serviciului de care ţine problema respectivă.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow