19.5 C
Paşcani
vineri, iunie 18, 2021
19.5 C
Paşcani
vineri, iunie 18, 2021
More
  Array

  Pășcănenii din zona Deal au rămas fără apă din cauza unei avarii

  Ultimele știri

  Apa potabilă a fost fost oprită astăzi 18 aprilie în zona Deal a municipiului Pașcani din cauza unei avarii. Reprezentanții Apa Vital spun că furnizarea apei va fi reluată după remedierea defecțiunii, în cursul zilei, în jurul orei 15.00.

  In cadrul operatiunilor de verificare si intretinere periodica, efectuate pe retelele de canalizare, s-a constatat existenta unei pierderi de apa cu refulare intr-un camin de canalizare.
  Pierderea de apa provenea de la o conducta de azbociment cu diametru de 100 mm, care a fost sparta de prabusirea unei guri de scurgere construita nejudicios deasupra acestei conducte.
  In vederea remedierii avariei trebuie descoperita conducta, prin sapatura, in trotuar si carosabil. Din cauza existentei acestor conducte una peste alta precum si a cablurilor electrice) sapatura se executa manual necesitand atat un timp mai mare de remediere cat si intreruperea furnizarii apei intre orele 12.30-15.30 pentru consumatorii din zona Deal.
  Dupa remedierea pierderii de apa va fi nevoie sa reconstruim gura de scurgere, demonstrandu-se inca odata ca elementele sistemelor de apa si canalizare din Pascani cad, rand pe rand, din cauza atat a lipsei de investitii cat si a modului cum au fost construite unele parti ale sistemelor.
  Aceasta concluzie este sustinuta de faptul ca prin retelele de apa din Pascani se pierde cca 60% din apa de la sursa iar exploatarea sistemului este generatoare de costuri semnificative, dar si mai important este ca toate acestea duc in final la persistenta unor efecte neplacute asupra utilizatorilor.

  Sursa: Apa Vital

  Ce părere ai?

  Meteo

  Paşcani
  cer acoperit de nori
  19.5 ° C
  21.1 °
  16.7 °
  96 %
  4.1kmh
  100 %
  vin
  21 °
  sâm
  19 °
  Dum
  23 °
  lun
  26 °
  mar
  26 °

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  OPINII

  Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

  Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

  Politica si cadourile pentru copii

  Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

  Administratie si politica, fara suflet

  PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet