24.1 C
Paşcani
joi, august 11, 2022
Array

Pășcănenii cer bani pentru a plăti facturile restante

De când a venit sezonul rece, nu este săptămână în care păşcănenii să nu solicite ajutor financiar din partea administraţiei locale pentru plata facturilor restante. La audienţele de astăzi au fost prezentate două astfel de cazuri.

Copleşiţi de datorii păşcănenii caută ajutor la sediul Primăriei. Este şi cazul Marcicăi Radu din Paşcani care a cerut bani pentru plata facturilor la căldură. Femeia spune că are 1.700 lei datorii la regia de termoficare, iar de când i-a murit soţul a rămas fără nici un venit. În plus, din cauza vârstei înaintate, de 59 ani nu reuşeşte să îşi găsească un loc de muncă.

Edilul municipiului, Dumitru Pantazi, cel care a ţinut astăzi audienţele a sfătuit-o pe păşcăneancă să îşi depună actele pentru a primi ajutor social şi să facă o cerere pentru ajutor de urgenţă.

O altă păşcăneancă care a cerut bani pentru achitarea datoriilor este Marcela Novac. Femeia locuieşte pe strada M. Eminescu, iar singura sursă de încălzire este un panou electric, însă nu reuşeşte să achite ultima factură la curent în valoare de 360 lei. Aceasta a adăugat că singura sursă de venit este indemnizaţia pentru persoane cu handicap.

Femeii i s-a transmis că Primăria nu poate achita facturile la utilităţi şi a fost sfătuită să facă cerere pentru ajutor de încălzire.

Reamintim că probleme similare au fost prezentate şi joia trecută. Printre cei prezenţi la audienţe a fost un bărbat din Boșteni cu o pensie de 462 lei care a rămas fără curent electric şi Maria Pascal din municipiu. De asemenea, o păşcăneancă care locuieşte într-o locuinţă socială din zona Vale a solicitat sprijin financiar pentru înlocuirea centralei termice.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow