21.7 C
Paşcani
marți, septembrie 26, 2023
Array

Pascanenii care au beneficiat de ajutorul la caldura verificati de Primarie

In jur de 6000 de cereri au depus cetatenii din Pascani anul trecut pentru a primi ajutor la caldura, dintre care 5491 au primit acest drept. Conform OUG 70/2011 referitor la masurile de protectie sociala in perioada sezonului rece, primarul Pascaniului are obligatia de a verifica prin serviciile de specialitate in urma solicitarii Agentiei Judetene de Plati si Inspectie Sociala pe cei care au primit ajutor anul trecut.

Astfel, 60 % din cei care au beneficiat de acest sprijin anul trecut vor fi verificati prin anchete sociale iar cei care nu sunt gasiti acasa vor primi adrese in care li se solicita o serie de documente cum sunt: actul de proprietate, adeverinta de la registrul agricol, adeverinta de venituri de la Finantele Publice, certificat cu bunurile mobile si imobile luate in evidenta la Finantele Publice, pe care le vor depune la ghiseul unic al Primariei in maxim 5 zile lucratoare de la primirea plicului. In cazul in care aceste documente nu sunt prezentate cetatenii vizati nu vor mai avea drept la ajutoare anul acesta, iar sumele paltite necuvenit se recupreaza.

Aceste anchete sociale vor dura o luna de zile iar la finalul acestora Primaria va sti cine a beneficiat ilegal de ajutor anul trecut. Mentionam faptul ca pascanenii pot depunde din nou cereri pentru ajutor la caldura in luna noiembrie a acestui an.

Alte articole

Crosul Toamnei, la Pașcani. Eveniment programat pentru luna octombrie – DOC

Programul de activități cultural-educative al Primăriei Pașcani va fi...

Se fac înscrieri pentru festivalul „Rampa Teatrală”, organizat de Casa de Cultură Pașcani

Au început înscrierile pentru festivalul „Rampa Teatrală”, organizat de...

Marea dictare în engleză și franceză, la Miron Costin Pașcani – FOTO

Ziua Europeană a Limbilor a fost sărbătorită într-un mod...

Primarul Pașcaniului, o săptămâna in concediu

Edilul municipiului Pașcani pleacă in concediu de odihna. Vacanta...