2.4 C
Paşcani
marți, decembrie 6, 2022
Array

Pășcănenii au sărbători Halloween-ul prin școli și cluburi

Stafii, vrăjitoare şi monştri, nu vorbim despre un film de groaza, ci de o actiune desfasurata ieri seara, 31 octombrie de un grup de elevi din Pascani. Într-un decor cu dovleci sculptati, pânze de paianjen si scheleti, aproape o suta de adolescenti au sarbatori, intr-un club din Pascani, pana dupa miezul noptii sarbatoarea americana, dar si 3 ani de cand este infiintata Asociatia Sansa 2010.

halloween sansa .

Stafiile au bântuit si pe coridoarele şcolii, vrăjitoarele au îngrozit elevii, iar monştrii şi-au intrat în drepturi. Aşa s-a desfăşurat petrecerea de Halloween în şcolile din Pascani. Elevii s-au costumat în tot felul de personaje care mai de care mai înfricoşătoare, iar tonul a fost dat de cei mici de la gradinite, pana la cei din ultimul an de liceu.

Vrăjitoarele, stafiile, felinarele de bostani, zombii, strigoii și-au dat întâlnire si la Scoala Speciala. Chiar dacă au vrut să fie creaturi înfiorătoare, juriul a putut premia costumații drăguțe.

sc sp h
Chiar dacă Halloween-ul are loc pe 31 octombrie, cei cu chef de distracție au sărbătorit în avans, sărbătoarea de origine celtică, dar sunt programate si in acest week-end distractii cu acelasi carcter, in cluburile din Pascani.
Halloween este o sărbătoare de origine celtică, preluată astăzi de multe popoare din lumea occidentală, și sărbătorită în majoritatea statelor, în noaptea de 31 octombrie.

În secolul al XIX-lea, s-a răspândit prin intermediul imigranților irlandezi din Statele Unite ale Americii. Sărbătoarea a fost influențată, de-a lungul secolelor, de numeroase culturi. În Imperiul Roman era Ziua Pomona, la celtici era festivalul Samhain, iar la creștini Sărbătoarea Tuturor Sfinților. ziarulorizont.info

Alte articole

Zilele Școlii Speciale Pașcani – spectacol de Sfântul Nicolae

Școala Gimnazială Specială din municipiul Pașcani a îmbrăcat straie...

Corala Protopopiatului Pașcani colindă la Târgu Frumos și Pașcani

Corala „Învierea" a Protopopiatului Pașcani începe seria de manifestări...

Detalierea ingredientelor din meniurile restaurantelor, amânată până la data de 15 martie 2023

Detalierea informaţiilor din meniurile restaurantelor a fost amânată până...

VIVA MAGENTA, culoarea anului 2023

Culoarea anului 2023 este Viva Magenta! Institutul Pantone a...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow