20.8 C
Paşcani
sâmbătă, august 20, 2022
Array

Păşcănenii au datorii imense la gunoi, apă sau căldură. Primăria nu îi poate ajută pe restanţieri

- Advertisement -

Păşcănenii au din ce în ce mai multe datorii la utilităţi şi impozit. Tot mai multe persoane cer ajutorul administraţiei locale, după ce adună sume uriaşe restante la gunoi, apă, căldură sau impozitul pe locuinţe. Din păcate, reprezentanţii Primăriei nu îi pot scuti pe datornici, cel mult pot să le acorde ajutoare sociale celor care se încadrează, din punct de vedere al veniturilor.

Nu mai veniţi la Primărie pentru a scapă de datoriile la utilităţi sau taxe şi impozite. Administraţia locală nu poate face nimic pentru eşalonarea acestora sau chiar pentru scutirea de la plata. Sunt sume foarte mari, de unde rezultă că oamenii nu şi-au plătit de mult timp dările şi s-au acumulat penalităţi.
Ieri, la audienţele ţinute în sediul administraţiei locale, a venit o femeie care locuieşte singură şi are câteva sute de lei, restanţă la salubritate. Este bolnavă şi nu are venituri, iar societatea a dat-o în judecată pentru recuperarea banilor.
Şi nu este singura. Un alt bărbat a acumulat o datorie de câteva mii de lei la impozitul pe locuinţa. Acesta vrea să fie scutit de la plata penalităţilor, în speranţa că va ajunge la zi cu aceste dări.

În replică, reprezentanţii primăriei au spus că nu pot face nimic pentru ştergerea datoriior, pentru că nu au nici o posibilitate legală. Cel mult pot acorda ajutoare sociale celor în dificultate, dacă se încadrează din punct de vedere al veniturilor. De asemenea, pentru cei bolnavi pot da un ajutor pentru medicamente.
Menţionăm că numai fosta societate de apă şi canal, Prest Serv, are de încasat de la populaţie pentru facturile emise peste 13 milioane de lei şi au fost deschise 616 dosare in instanta pentru recuperarea banilor.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow