11 C
Paşcani
duminică, martie 26, 2023
Array

Păşcănenii au ajuns să ceară locuri de veci de la Primărie. Protopopul spune că nu are

Pe parcursul unui an, pe lângă obişnuitele solicitări şi cereri cu privire la pământ şi locuinţe sociale adresate edililor oraşului în cadrul audienţelor, sunt şi probleme expuse mai puţin obişnuite. De exemplu, astăzi, o femeie din oraş, care spune că este bolnavă si ca nu mai are mult de trăit, a cerut de la primarul oraşului, cel care a stat de vorba cu oamenii inscrisi la audiente, locuri de veci în cimitir. Este vorba despre Catrina Budeanu din Paşcani care locuieşte pe stradă Cuza Vodă.

Păşcăneancă spune că şi soţul este foarte bolnav şi astfel se pregătesc pentru ce este mai rău. Răspunsul primarului Pantazi a fost ca se lucreaza la un proiect de hotărâre privind noul cimitir din Fântânele.

cimitir

Întrebat de reporterii BII TV, protopopul Municipiului, Pavel Postolachi a spus că în acest moment nu sunt locuri disponibile în cimitirul din centrul oraşului, aici fiind peste 3.000 de morminte. El spune că trebuie rezolvată problema noului cimitir ce are o suprafaţă de 5.000 mp. Cât despre taxa perceputa, parintele spune că este una modică, iar cu aceşti bani se plătesc utilităţile şi se mai repara stricăciunile.

Menţionăm că cimitirul actual s-a lărgit pe parcursul anilor, proprietarii terenurilor care au case în zona vând parcele unde sunt amenajate cavouri şi morminte.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow