More

  Pascaneni pacaliti de statul roman cu complicitatea fostilor primari

  Array

  Peste 100 de pascaneni au fost pacaliti de statul roman cu complicitatea autoritatilor locale. Oamenii i-au vandut pamanturile pentru a fi construita soseaua de centura a suburbiei Blagesti si nici pana acum nu au incasat nici un leu. De atunci au trecut 7 ani de zile.

  La audientele de astazi sustinute de viceprimarul Vasile Axinte, un batran a venit din nou sa isi ceara drepturile – 13.300 lei de la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri din Romania. Sleit de puteri si de rabdare el a povestit inca o data despre una dintre cele mai mari tepe data de statul roman lui si altor 101 familii din Blagesti . Barbatul a fost trimis , din nou, la plimbare fara nici un rezultat. Viceprimarul Vasile Axinte sustine ca nu este treaba Primariei ci a companiei de drumuri si i-a indrumat pe oameni sa sa ii ceara socoteala deputatului Neculai Ratoi.

  Toti si-au cedat o parte din pamanturile mostenite pentru a fi construita soseaua de centura a suburbiei. Au semnat contractele de vanzare cumparare la cererea Primariei iar la insistentele fostului primar Neculai Ratoi si-au dat acceptul sa inceapa lucrarile fara sa primasca banii dar cu promisiunea ca platile vor fi facute imediat.

  De atunci au trecut 7 ani de zile iar fosti proprietari de terenuri nu au primit nici un leu. Lucrarile au fost executate insa CNADnR nu a facut decat o singura plata, unui preot care a dat compania in judecata. Restul pagubitilor inca mai cred in buna credinta a celor care i-au furat. Mai spera ca isi vor primi banii chiar daca nimeni nu le mai raspunde la petitii. Daca nu, vor face un memoriu si vor da in judecata statul roman.

  Mentionam ca pretul de achizitie a terenului pe care a fost construita soseaua de centura a suburbiei Blagesti a fost intre 1 si 4 euro pe mp. Tranzactia nu ar fi fost posibila fara implicarea fostului primar Neculai Ratoi care i-a convins pe oameni sa isi vanda pamanturile. Am incercat sa aflam si opinia sa pe acesta tema dar nu a fost de gasit, nici macar la telefon. Vinovat de acesta situatie este si fostul primar Grigore Craciunescu care timp de 4 ani de zile nu a fost in stare sa rezolve aceasta problema.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  De pe 15 martie ar urma sa se deschidă al doilea flux de vaccinare la Pașcani. Primăria angajează personal

  Vesti bune pentru pascaneni, dar si cetatenii din comunele apropiate. De pe 15 martie a.c., ar urma sa fie deschis un al doilea flux...

  “Telefonul cetateanului”, pentru raspunsuri si sesizari

  „Bună ziua, Telefonul Cetățeanului! Ce problemă aveți?“ Asa ar putea fi intampinati in scurt timp, pascanenii care suna la Primarie, pentru a afla un raspuns...

  Managerul Spitalului de Urgenta Pascani a vrut sa demisioneze. Mandatul a fost prelungit

  Managerul interimar al Spitalului de Urgenta Pascani, chirurgul Daniel Bechir va ramane in functie inca sase luni de zile. Edilul municipiului a anuntat, in...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp