More

  Pascaneni ortodocşii au intrat în săptămâna de pregătire pentru post

  Array

  Dupa Mosii de iarna si Duminica Infricosatoarei Judecati, urmeaza intotdeauna Saptamana alba sau a branzei, o perioada premergatoare a Postului Pastelui in care, in alimentatie, se renunta la consumul de carne. In aceasta saptamana se pot consuma legume, fructe, seminte, lapte, produse lactate si oua.

  Sfintii Parinti ne sfatuiesc insa, sa nu privim postul ca pe un regim alimentar, mai nou, cum se spune, ca pe o cura de dezintoxicare. Mult mai importanta decat renuntarea la hrana “de dulce” trebuie sa fie abstinenta de la gandurile rele, de la cuvintele aruncate la voia intamplarii, fara a lua aminte la consecinte, de la faptele urate si atitudinile de invrajbire fata de aproape.

  Saptamana alba se incheie cu Lasatul Secului, intotdeauna zi de duminica. A doua zi, din 18 martie, credincioşii vor intra în Postul Sfintelor Paşti, cel mai lung şi aspru post, care se va încheia pe 5 mai, atunci când va fi cinstită Învierea Domnul.
  Totodată, miercurea şi vinerea din această săptămână nu se săvârşeşte Sfânta Liturghie. Nici nunţile sau alte petreceri cu muzică nu mai sunt permise de Biserică. ziarulorizont.info

  Ce părere ai?

  Related Articles

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet