18.7 C
Paşcani
joi, august 11, 2022

Pășcăneanul cercetat pentru trafic de droguri, a fost arestat preventiv

Pascaneanul retinut joi, 17 decembrie, de catre procurorii DIICOT si cercetat pentru trafic de droguri a fost arestat preventiv. Decizia a fost data de judecatorii Tribunalului Iasi vineri, 18 decembrie. Potrivit magistratilor, barbatul, Costel Iftode, poreclit Gîț, isi va petrece sarbatorile de iarna dupa gratii.

„Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi în dosarul de urmărire penală nr.220D/P/2020, în ceea ce îl priveşte pe inculpat (….) dispune arestarea preventivă (…) începând cu data de 18.12.2020 şi până la data de 16.01.2021, inclusiv (…)” se arata pe portalul instantei.

Pascaneanul a contestat decizia Tribunalului Iasi la judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Curţii de Apel Iaşi, urmand ca in cursul zilei de luni sa se faca o pronuntare in acest sens.

Reamintim faptul ca la data de 17.12.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Iași au efectuat un număr de 5 percheziții domiciliare, pe raza municipiului Pașcani, la locuințele unor persoane suspectate de săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

În cauză s-a reținut faptul că mai multe persoane desfășoară activități de comercializare de droguri de risc către consumatori de pe raza județelor Iași, Neamț și Suceava.

În urma perchezițiilor au fost ridicate 1,8 kilograme substanță vegetală, sumele de 60.000 lei și 5.000 Euro, instrumente de cântărit, bani falși și o armă neletală.
La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Iași au fost conduse, în vederea audierii, un număr de 3 persoane.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul IJJ Iaș
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

 

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Transportul public local, in regim de weekend, pe 15 august

Pe 15 august a.c. când creștinii sărbătoresc “Adormirea Maicii...

Doua persoane, înecate in raul Moldova

Tragedie in comuna Miroslovești. Doua persoane sau înecat in raul...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow