More

  Pășcăneani anchetați pentru evaziune fiscală

  Array

  Pășcăneani anchetați pentru evaziune fiscală

  Locuințele a doi pășcăneni au fost verificate azi dimineață de către polițiști. Cei în cauză sunt bănuiți că ar fi creat un prejudiciu enorm prin evaziune fiscală. Mai exact, având calitate de reprezentanţi legali ai unei societăţi comerciale ce are ca obiect de activitate comerţul cu autoturisme şi autovehicule, nu ar fi evidenţiat în actele contabile veniturile obţinute, sustrăgându-se prin aceasta de plata obligaţiilor fiscale. Unul dintre ei a fost adus la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iași pentru investigații.

  Mai multe percheziții au avut loc azi dimineață, 4 iulie, la persoane bănuite că ar fi creat un prejudiciu de aproximativ 2.700.000 de lei prin evaziune fiscală. Două dintre ele au fost în Pașcani. Perchezițiile au fost făcute de poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi.

  Din cercetări a reieşit că, în perioada  2010-2012, trei persoane, având calitate de reprezentanţi legali ai unei societăţi comerciale ce are ca obiect de activitate comerţul cu autoturisme şi autovehicule, nu ar fi evidenţiat în actele contabile veniturile obţinute, sustrăgându-se prin aceasta de plata obligaţiilor fiscale.

  Persoanele vizate au fost conduse la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

  Celelalte percheziții au avut loc în localităţile Gura Humorului şi Frasin, din judeţul Suceava, conform comunicatului de presă emis de IPJ IASI.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  ”Atenţie la capcanele din noile contracte! Nu există miracole în ofertele ieftine”

  Oamenii ar trebui să fie foarte atenţi când semnează noi contracte de energie, întrucât furnizorii au multe tactici de a păcăli clienţii, iar preţurile...

  Medicii de familie către pacienţi: Programaţi-vă singuri pe portalul de vaccinare!

  Aceştia spun că nu pot face faţă numărului mare de solicitări, mai ales în condiţiile în care platforma de înscrieri merge cu intermitenţe, şi...

  Cum a dat lovitura Grupul GRAMPET: Testul economic din 2020, o provocare economică unică în România

  Anul 2020 a atras provocări economice unice pentru Grupul GRAMPET – Grup Feroviar Român (GFR), cel mai mare grup feroviar și operator logistic privat...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI