15.8 C
Paşcani
marți, septembrie 27, 2022
Array

Pășcănean mușcat de câine. Primarul susține că în 3 săptămâni scapă de maidanezi

- Advertisement -

Tot mai mulţi păşcăneni au nevoie de îngrijiri medicale după ce ajung victime ale agresiunilor animale. După ce la sfârşitul lunii septembrie o tânără a ajuns la spital muşcată de câini, la începutul acestei săptămâni un alt păşcănean a avut aceeaşi soarta.
Bărbatul de 34 ani din Municipiul Pașcani s-a prezentat luni seară la CPU cu o muşcătura gravă la piciorul stâng. Medicul de garda i-a administrat tânărului vaccinul ATPA după care a fost dirijat spre Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Iaşi pentru vaccinul antirabic.
Cu privire la această problemă, edilul Municipiului Dumitru Pantazi a afirmat în emisiunea pulsul zilei de pe 8 octombrie că în maxim 3 săptămâni nu va mai fi nici un câine pe străzile din Paşcani.

În cazul în care sunteţi muşcaţi de un câine medicii recomandă să vă adresaţi urgent unei unităţi sanitare deoarece consecinţele în astfel de cazuri pot fi mortale. De asemenea, pentru a vă feri de animalele violente, este indicat să nu le permiteţi să simtă teamă, pentru că ele simt „mirosul” fricii graţie unui mecanism de detectare a feromonilor. Pe piaţă există şi dispozitive cu ultrasunete, care îi pune pe fugă.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

ELEVII PASCANENI, PUSI PE DRUMURI PENTRU ABONAMENTELE GRATUITE

  Nemultumiri in randul elevilor si parintilor din Pascani in...

Testări gratuite pentru prevenirea cancerului de col uterin, la Stolniceni Prăjescu

Caravana Institutului Regional de Oncologie din Iași pentru testări...

Mai mulți bani pentru noaptea de Revelion, la Pașcani

Primăria Municipiului Pașcani vrea să cheltuie 134.000 de lei...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow