27.1 C
Paşcani
luni, august 8, 2022

Pășcănean dispus să renunțe la un teren pentru că nu mai poate achita taxele și impozitele locale

Tot mai mulți pășcăneni împovărați de majorarea taxelor și impozitelor locale merg să ceară ajutorul primăriei. Este și cazul unui cetățean care s-a prezentat joi, 7 aprilie, la audiențele săptămânale, să ceară administrației locale să reducă impozitul pe care îl plătește pentru un teren pe care nu îl poate folosi. Este vorba despre o suprafață de 29 de ari de pășune, care, potrivit reclamantului, ar fi inundată de o conducta folosită, în trecut, pentru irigații. Terenul se află în Blagesti, în apropierea serelor și a fostei case de apă.

Bărbatul s-a adresat reprezentanților administrației locale în încercarea de a nu mai plăti impozit pe un teren pe care, după spusele lui, nu îl poate folosi, pentru ca nu poate fi cultivat, având în vedere că acolo crește stuf.

Pășcăneanul susține că ar fi chiar de acord să renunțe la terenul respectiv pentru că nu are cu ce achita taxe din veniturile pe care le are, adică o pensie de 1000 de lei pe luna. Primarul  s-a arătat dispus să preia terenul dacă cetățeanul ar vrea să îl doneze primăriei Pașcani.

În final, reprezentanții administrației locale l-au îndemnat să facă o cerere, așa încât terenul respectiv să fie declarat nefolositor, pentru ca impozitul să fie micșorat.

Precizăm că joi, 7 aprilie, s-au înscris pe lista de audiențe un număr de 14 persoane. Dintre acestea, 9 au fost pentru probleme de fond funciar, iar restul au fost solicitări diverse, precum locuri de muncă, asistent personal sau extindere iluminat stradal.

Va reamintim, cetățenii municipiului Pașcani se pot înscrie la audiențele ce sunt ținute în fiecare zi de joi, de la ora 09:00,  la sediul administrației locale,  printr-o cerere depusă la Ghișeul Unic, în timpul programului de lucru.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow