27.1 C
Paşcani
luni, iulie 4, 2022
Array

Pășcănean arestat după ce a șantajat o tânără prin Facebook

ArestatUn tanar din Pascani a fost arestat preventiv pentru 29 de zile dupa ce si-a santajat iubita dintr-un alt judet, prin intermediul unei retele de socializare. In cursul zilei de ieri, la primele ore ale diminetii, un echipaj de politie din localitatea Bălan, judetul Harghita sprijiniti de colegii din Pascani au descins in locuinta acestuia de pe strada Abator de unde au ridicat mai multe bunuri dar si pe Costel Hutanu, in varsta de 24 de ani.

Potrivit anchetatorilor, cercetarile au durat mai de o luna de zile pana cand a fost identificata locatia de unde pascaneanul intra pe internet.

Despre acest caz, Poliţia Oraşului Bălan a fost sesizată în data de 17.05.2013, de către T.A. de 18 ani, din localitate, care a reclamat că a fost şantajată în repetate rânduri şi continuă să fie şantajată de către un individ pe care l-a cunoscut prin intermediul internetului.

Din acel moment, pentru poliţişti a urmat o perioadă încărcată de verificări şi investigaţii, al căror rezultat a fost stabilirea întregului scenariu infracţional, după cum urmează:

Totul a început în toamna anului 2012, o dată cu înfiriparea unei relaţii între reclamantă şi un necunoscut, pe o reţea de socializare.

După ce i-a câştigat simpatia şi încrederea, suspectul a determinat-o pe tânără să se fotografieze în ipostaze nu tocmai decente, fotografii pe care le-a utilizat ulterior cu ameninţarea distribuirii către public, în scopul de a obţine de la victima naivă, diferite sume de bani în lei, ori încărcarea în euro a unor cartele pre-pay. Din ancheta, a rezultat ca tanarul a reusit în perioada octombrie 2012 – mai 2013, sa faca rost prin santaj, de nu mai putin de 2.000 de lei si 60 euro.

Din primele date care rezulta din cercetari se pare ca pascaneanul care nu avea nici o ocupatie este suspect si in alte cazuri de santaj, prin intermediul aceleasi retele de socializare.

Miercuri, 26 iunie, Costel Hutanu a fost escortat la Miercurea-Ciuc şi prezentat instanţei, în seara aceleiaşi zile fiind arestat preventiv pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj.

Acesta a fost depus în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita, în vederea continuării şi finalizării cercetărilor cu privire la activitatea sa infracţională.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow