15.8 C
Paşcani
luni, octombrie 2, 2023
Array

Pășcănean amendat că şi-a scos la plimbare câinele lup fără botniţă

Caine lup rasa ciobanesc german300 de lei amendă a primit un pășcănean care a ieşit la plimbare fara a-i pune botniță câinelui său lup. La sfârșitul săptămânii trecute, agenții Poliției Locale l-au identificat în zona parcului Peștișorul, pe Constantin Perju, de 55 de ani, care și-a lăsat liber iubitul patruped, fără a-l echipa corespunzător.

Conform Hotărârii 30 modificată și adoptată de Consiliul Local Pașcani, în anul 2002, păşcănenii care au câini pot primi amendă dacă nu își dotează animalele cu botniță și lesă. De asemenea, aceștia nu au voie să le lase libere, prin parcuri sau locuri de joacă special amenajate.

Păşcăneanul care a fost amendat, s-a mai aflat în vizorul polițiștilor locali după ce la începutul săptămânii trecute, vecinii acestuia sesizau că bărbatul crește mai mulți câini pe care mai apoi îi lasă liberi și îi atacă pe trecători. Acest aspect nu s-a concretizat după verificările efectuate de polițiștii locali, în zona în care reclamatul locuiește.

Căpitanul Vasile Avasiloaie, comandantul Poliției Locale le transmite cetățenilor care iubesc aceste animale, să le echipeze în conformitate cu legea, deoarece riscă amenzi de până la 400 de lei.

Alte articole

Restricții pentru traficul greu pe strada Unirii. Kogălniceanu rămâne cu sens unic

Sedinta importanta pentru circulatia rutiera in anumite zone din...

 Seniorii ceferiști, întâlnire emoționantă lângă locomotiva de epocă din Pașcani

Intalnire cu mare incarcatura emotionala, duminica, 1 octombrie, in...

Seniorii pășcăneni, sărbătoriți de ziua lor – FOTO

Ziua internationala a persoanelor varstnice a fost sarbatorita prin...

Festivitate de deschidere la Clubul Copiilor Pașcani – VIDEO

Clubul Copiilor din municipiul Pascani si-a deschis portile pentru...