More

  Pașapoarte: reguli noi propuse de MAI și MAE

  Veste bună pentru cetățeni. Valabilitata pașapoartelor va mult mai mare ca până acum. Ministerului Afacerilor Interne a anunțat astăzi că se va dubla valabilitatea de la 5 la 10 ani pentru adulți. Noutăți sunt și pentru actele copiilor. Toate aceste măsuri sunt pentru a evita aglomerația mai ales din perioada verii la sediilor acestor servicii și, implicit, disconfortul creat cetățenilor. De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe a  demarat o campanie de conștentizare a populației.

  Ministerul Afacerilor Interne şi Ministerul Afacerilor Externe au finalizat şi supun dezbaterii publice un proiect legislativ prin care propun o serie de măsuri suplimentare pentru rezolvarea problemei aglomerărilor de la serviciile de paşapoarte, în condiţiile în care cererile de eliberare a documentelor de călătorie au crescut cu 30% faţă de 2016.

  “A venit momentul să onorăm promisiunea făcută în vară și să ne achităm de datoria pe care o avem față de miile de români care anual își preschimbă pașapoartele!

  Un pas important în această direcție l-am făcut astăzi când am supus dezbaterii publice modificarea legislației în sensul creșterii perioadei de valabilitate a pașaportului simplu electronic.

  Propunerea Ministerului Afacerilor Interne este, așa cum am anunțat și în vară, dublarea valabilității de la 5 la 10 ani pentru pașapoartele simple electronice aparținând persoanelor cu vârste de peste 25 de ani.

  Pentru copiii de până la 12 ani, valabilitatea pașaportului simplu electronic va fi de 3 ani, iar pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 12 și 25 de ani, valabilitatea va fi de 5 ani. Stabilirea acestor perioade a avut în vedere schimbările de fizionomie specifice fiecărei etape a vieții.

  În paralel cu acestă măsură am propus și limitarea cazurilor în care se poate solicita, în regim de urgență, un pașaport temporar.” a declarat ministrul Carmen Dan. 

  Ce părere ai?

  Related Articles

  A venit sfârșitul motoarelor diesel în România. Și motoarele pe benzină pierd tot mai mult teren

  A venit sfârșitul motoarelor diesel în România. Și motoarele pe benzină pierd tot mai mult teren. //

  S-au împărțit banii la primăriile din județul Iași. Municipiul Pașcani ar urma să beneficieze de 366 de mii de lei

  Din cele 17,9 milioane de lei alocate către toate primăriile din județul Iași, cele din mediul rural au beneficiat de 15,2 milioane de lei. Cele 3 orașe, Podu Iloaiei, Târgu Frumos și Hârlău, vor primi 428 de mii de lei, iar municipiile Iași și Pașcani se vor alege cu 2 milioane de lei. Municipiul Iași va beneficia de 1,6 milioane de lei, în vreme ce municipiul Pașcani va beneficia de 366 de mii de lei. //

  Ce este consumerismul sau fericirea ancorată în „mai mult este mai bun”

  Consumerismul este fascinant din mai multe puncte de vedere. Reprezintă cea mai palpabilă întruchipare a faptului că fuga noastră după fericire poate fi exploatată de către marile corporații, i se poate asocia o valoare financiară. În același timp, din momentul în care ai devenit o victimă, este interesant modul în care poți ajunge să te minți singur. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet