23.5 C
Paşcani
luni, mai 29, 2023
Array

Participare masivă la manifestările din „capitala ortodoxiei”

Iaşul a găzduit, în perioada 1 – 4 septembrie, „Întâlnirea Internaţională a Tinerilor Ortodocşi” * aceasta a reunit 6.000 de tineri din peste 15 ţări.

Aproximativ 6.000 de tineri din toate colţurile lumii au invadat, la sfârşitul săptămânii trecute, străzile Iaşului, cu ocazia celei de-a patra ediţii a „Întâlnirii Internaţionale a Tinerilor Ortodocşi” (ITO). Pe parcursul desfăşurării evenimentului, tinerii au avut parte de activităţi deopotrivă interactive şi interesante, precum ateliere, workshop-uri. conferinţe, dezbateri, etc.; tema tuturor acestora fiind „libertatea”.

Oaspeţi de seamă
Deschiderea oficială a evenimentului, la care au participat atât reprezentanţi ai Bisericii Ortodoxe Române, cât şi ai autorităţilor locale, a fost marcată de cuvântul Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, dar şi de aprinderea torţei celei de-a patra ediţii a ITO. „Suntem binecuvântaţi de Dumnezeu în această adunare care este deodată venerabilă, dar şi admirabilă prin mulţimea tinerilor şi diverselor ţări şi eparhii pe care le reprezintă şi se bucură de aceşti tineri care sunt daruri ale lui Dumnezeu. Copiii şi tinerii sunt daruri ale lui Dumnezeu pentru familie, pentru Biserică şi pentru societate. Însă orice dar trebuie cultivat. Dumnezeu ne oferă daruri şi omul trebuie să le cultive, să le ducă la rodire, la înfrumuseţare, pentru ca şi libertatea lui să se întărească prin conlucrarea cu Dumnezeu”, a opinat Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Continuarea pe Evenimentul

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow