17.7 C
Paşcani
duminică, august 14, 2022

Parteneriat interșcolar cu ocazia Zilei Francofoniei la Liceul Teoretic « Miron Costin » Pașcani

CP: « Ziua de 20 martie este Ziua Internaţionalǎ a Francofoniei şi meritǎ sǎ ne amintim, cu aceastǎ ocazie, cât de mult ne-au influenţat, pe noi, românii, Franţa şi cultura francezǎ. A existat o lungǎ perioadă în istoria Europei cînd Franţa a fost „laboratorul” ei de idei. Limba franceză era limba diplomaţiei şi a claselor cultivate şi se impusese în secolul al XVII-lea ca singura limbǎ naturalǎ a circulaţiei ideilor în Europa, preluând o misiune pe care o avusese timp de o mie de ani limba latină. » RFI.RO

În fiecare an, pe 20 martie, iubitorii limbii franceze și ai Franței găsesc prilej să sărbătorească afinitățile cu marea familie spirituală franceză.

La Liceul Teoretic « Miron Costin », astăzi pe 19 martie, va avea loc evenimentul online Echanges francophones, desfășurat în parteneriat cu alte două instituții școlare, Colegiul Național « Alexandru Ioan Cuza » din Alexandria, județul Teleorman și Școala Gimnazială Valea Seacă, Structura Topile, pe platforma Google Meet. Coordonatorii evenimentului, profesorii de limbă franceză din cele trei instituții au pregătit un program variat, prezentări despre Francofonie, quizizzuri pe aceeași temă, intervenții ale foștilor și actualilor elevi cu rezultate remarcabile la limba franceză, o expoziție virtuală de desene pe teme francophone, coordonată de profesorii de arte vizuale, momente artistice, un flashmob virtual, muzică în limba franceză, recitări de poezii, încheiat cu intervenții ale unor nativi din mediul educativ francofon.

Evenimentul va începe la ora 13.00 și reunește aproximativ 100 de participanți motivați de dictonul Le Français est une chance!

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow