23.7 C
Paşcani
luni, august 15, 2022
Array

Parteneriat în educaţie încheiat între Colegiul „Sadoveanu” şi un liceu din Moldova

Un liceu din Paşcani s-a “înfrăţit” cu o şcoală din Republica Moldova. Pe baza acordului semnat între cele două instituţii vor avea loc activităţi culturale, educaţionale, iar elevii păşcăneni vor putea face schimb de informaţii cu fraţii de peste Prut.

Colegiul Naţional “M. Sadoveanu” din Paşcani a încheiat un parteneriat cu Liceul Teoretic “Petre Stafănucă” din Ialoveni. Conducerea instituţiei de învăţământ din Paşcani a mers în vizită la fraţii de peste Prut pe 30 noiembrie, ocazie în care s-a semnat şi acordul între cele două şcoli.

Ca prim pas în acest parteneriat, reprezentanţii Colegiului “Sadoveanu” au dăruit Bibliotecii şcolii sute de volume de operă literară scrisă de autori consacraţi. Cărţile au fost donate de elevii liceului din Paşcani, prin intermediul profesorilor catedrei de limba şi literatura română.

Prin parteneriatul încheiat, cele două instituţii de învăţământ vor realiza activităţi culturale comune, schimb de experienţă didactică între profesori dar şi spectacole. Prima activitate propusă este o reprezentaţie a Trupei Millo la şcoala din Ialoveni, programată în primăvara anului 2017.

După vizita în Republica Moldova, directorul Colegiului “Sadoveanu” , Genoveva Şerban s-a arătat impresionată de modul în care se realizează educaţia peste Prut şi recunoaşte că sunt anumite diferenţe de statut în ceea ce priveşte educaţia lor şi a noastră.

Liceul Teoretic „Petre Ştefănucă” se află în oraşul Ialoveni, la 10 km de Chişinău. Unitatea de învăţământ şi-a început activitatea pe 11 ianuarie 1986, iar în prezent este una dintre cele mai bune instituţii de profil din raion. Şcoala dispune de săli de clasă moderne, sală festivă, sală de sport, clasă de calculatoare, cameră muzeu, bibliotecă şi cantină unde elevii claselor I – VIII servesc, gratuit, masa de prânz.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow