20.8 C
Paşcani
sâmbătă, august 20, 2022

Parlamentul European elaborează un nou ghid lingvistic. Cuvintele „mamă” și „tată” nu mai pot fi folosite, dăunează „limbajului incluziv”

- Advertisement -

Parlamentul European a elaborat un nou ghid lingvistic, destinat politicienilor și oficialilor, cu scopul de a trasa o nouă direcție care să îmbunătățească limbajul „incluziv”. Potrivit oficialilor, este interzis să folosești termeni ca „mamă”, „tată”, „trans”, „gay” sau „lesbiană”, denumiri care ar putea fi lipsite de respect pentru anumite minorități etnice sau de gen (LGBT).

Cea care a denunțat indicațiile Parlamentului European este Simona Baldassarre, europarlamentar din partea Partidului Liga lui Salvini, potrivit Il Giornale. Ea spune că Departamentul pentru Egalitate, Incluziune și Diversitate a realizat ghidul limbajului „sensibil”, care se adresează personalului instituției Parlamentului European, pentru a „comunica corect problemele legate de dizabilități, minorități de gen, rasă, etnie sau religie”.

În principal, atenția se concentrează asupra termenilor care definesc universul LGBT. Este interzis să pronunți termenii „gay, lesbiană, homesexual”. Expresia „căsătorie gay” trebuie înlocuită cu „căsătorie egalitară”. De asemenea, este incorect să spui „drepturile homosexualilor”, trebuie folosită construcția „comportament egalitar, echitabil”.

În plus, biologia nu există pentru politicienii de la Bruxelles. Nu mai putem vorbi despre sex masculin sau feminin, ci despre „gen primit la naștere” și nu despre „sex biologic”. Este greșit și să te referi la „schimbare de sex”, poate fi vorba doar despre „tranziție de gen”.

Și bineînțeles, nu mai folosim „mamă” și „tată”, ci termenul generic de „părinți”.

Sursa Smart Radio

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow