9.1 C
Paşcani
duminică, septembrie 25, 2022

Parlamentarii şi proiectele Pascaniului. Centura de ocolire ‘’inghitita’’ de autostradă

- Advertisement -

Un parlamentar din Iaşi s-a oferit să sprijine municipiul Paşcani pentru a obţine bani de investiţii de la Guvern. Petru Movilă, de la PMP, a participat la şedinţa Consiliului Local, pe 31 ianuarie, şi i-a întrebat pe primar şi consilieri dacă au amendamente pe care să le susţină în Parlament, la dezbaterile care vor începe săptămâna viitoare pe marginea proiectului de buget de stat pentru anul 2019.
Deputatul ieşean nu a primit nici un răspuns concret din partea aleşilor locali. Singura solicitare a venit din partea opoziţiei dar pentru un proiect care nu ar mai fi de actualitate. Este vorba despre construirea unei şosele de centură a municipiului.
Studiile tehnice au fost făcute încă din anul 2008 apoi actualizate în 2011. Între timp au fost schimbate şi soluţiile tehnice, Iniţial şoseaua era proiectată să treacă prin cartierul Aerodrom apoi, prin apropierea suburbiei Sodomeni, spune primarul Dumitru Pantazi.
Deputatul Petru Movilă  a precizat  că acest proiect nu mai este de actualitate. Guvernul ar fi integrat rutele de ocolire ale oraşelor de pe traseu în proiectul de autostradă. În cazul Pascaniului traficul greu ar urma să fie deviat pe arterele de legătură cu autostrada care, se spune, vor trece prin zona Sodomeni.

Şi deputatul de Paşcani, Vasile Axinte de la PSD, sustine  că va susţine interesele municipalităţii la dezbaterile pe buget. El spune că prioritatea pentru acest an este obţinerea banilor necesari pentru extinderea Unităţii de Primiri Urgente, investiţie estimată la peste 4 milioane de euro. Proiectul a fost depus şi aprobat la Guvern iar acum trebuie asigurată finanţarea.
Menţionăm că administraţia locală intenţionează să solicite în acest an fonduri guvernamentale şi pentru asfaltarea unor străzi şi extinderea reţelelor de gaze. Tot de Guvern depinde semnarea contractelor de finanţare din fonduri europene pentru reabilitarea Palatului Cantacuzino dar şi pentru reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare de către Apavital.
Potrivit cifrelor Executivului, PIB-ul României va depăşi 1.022.500 milioane lei anul acesta, iar creşterea economică prevăzută este de 5,5%.
Inflaţia medie luată în calcul este mult scăzută faţă de 2018, 2,8%, iar deficitul bugetar de 2,55%.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Legislativul pășcănean în ședință pe 29 septembrie – DOC

Sedinta de Consiliu Local saptamana viitoare in municipiul Pascani....

Ședință de Consiliu Local pe 29 septembrie, la Târgu Frumos – DOC

Sedinta de Consiliu Local saptamana viitoare la Targu Frumos....

LUCRARI DE PLOMBARE, PE PLOAIE, DE NEVOIE

Lucrarile de plombare a strazilor din Pascani au fost...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow