2.4 C
Paşcani
marți, martie 28, 2023
Array

Parlamentarii ruşinii. Craciunescu, Răţoi şi Constantinescu vor pensii speciale, pentru ei nu pentru săraci

Sunt reprezentanţii Pascaniului în Parlamentul României dar nu au făcut nimic concret pentru cetăţenii care i-au ales. Acum ei au semnat pentru a beneficia de pensii speciale de mii de lei în timp ce milioane de romani trăiesc cu pensii de mizerie de câteva sute de lei.
Este vorba despre deputaţii Grigore Craciunescu şi Neculai Răţoi dar şi de senatorul Florin Constantinescu. Primul este liberal iar ceilalţi social-democraţi. Toţi susţin că muncesc în folosul oamenilor dar de fapt se gândesc doar cum să le fie doar lor mai bine. Întrebat de jurnalişti fostul primar al Pascaniului, Grigore Craciunescu a răspuns că are nevoie de pensie specială pentru că cea din urmă activităţii de medic este prea mică de 1800 lei. El a uitat să spună că din anii 90 până când a ajuns în Parlament a lucrat ca medic la firma să şi prin urmare pensia este în raport cu salariul pe care l-a avut şi cât a cotizat la stat.
Craciunescu şi-a permis să îşi bată joc din nou de cei cu pensii mici. El a spus că aceştia, ori nu au muncit toată viaţa ori au muncit foarte puţin la CAP…”

„Eu voi vota pentru acest proiect, votul este individual şi nimeni nu-mi poate spune cum să votez… 300 de lei sunt ajutoare sociale, nu pensii. Sunt oameni care n-au muncit toată viaţa sau au muncit foarte puţin la CAP.Asta este puterea economică a României, asta e situaţia lor actuală. Nu trebuie să ne gândim să luăm de la cei care au mai mult şi să dăm la cei care au mai puţin, ci să ridicăm pensiile mici… Sunt oameni care au muncit puţini ani, nu au avut activitate şi contribuţii, sunt foarte multe pensii mici la cei care au fost la CAP, dar asta e, e tot ce putem face acum...”
Acelaşi politician în timp ce era primar al Pascaniului avea o altă părere. Luat la rost de păşcănenii nemulţumiţi el a spus că cine nu îşi permite să trăiască la oraş să se mute la ţară şi că dacă nu ai nu trebui să aştepţi ajutor de la cineva.

Pe lista semnatarilor se afla şi deputatul Neculai Răţoi, fostul primar al municipiului Paşcani dar şi senatorul Florin Constantinescu. Cei doi vor să beneficieze de pensii special de mii de lei în timp ce majoritatea electoratului pe care îl reprezintă trăieşte din câteva sute de lei pe lună. Mai mult cei doi au votat împotriva iniţiative de majorare a alocaţiilor pentru copii. Nu au fost de găsit pentru a explica de ce vor pensii nesimţite în timp ce sute de mii de romani nu au ce mânca sau cu ce să îşi i-a medicamentele.

Conform proiectului un parlamentar care a avut un singur mandat va primi în plus la pensie 1.500 de lei lunar, unul cu două mandate – 3000 de lei, iar celor cu mai multe mandate li se va umfla buzunarul cu 4.000 de lei. Propunerea legislativă a fost depusă deja la Camera Deputaţilor. Ea este semnată de 255 de deputaţi şi senatori.

Alte articole

Cine are dreptate? Masini distruse, sofer ranit

  Doua autoturisme distruse in urma unui accident rutier. Evenimentul...

Trei zile de restrictii, de circulatie, in centrul Pascaniului

  Restrictii de circulatie in centrul municipiului Pascani in perioada...

Stolniceni -Prajescu: 105 de la Unirea Basarabiei cu România – VIDEO

Unul dintre cele mai importante momente istorice ale natiunii...

Stalp de telecomunicatii, rupt de vant

Semnal de alarma pe strada Stefan cel Mare din...

Alegeri PSD la Tatarusi, Motca si Miroslovesti

  Seria conferintelor PSD in zona Pascani pentru alegerea presedintelor...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow