8 C
Paşcani
sâmbătă, noiembrie 26, 2022
Array

Parlamentarii ne-au mintit. Guvernul nu mai da un leu pentru finalizarea lucrarilor la Barajul Lunca-Pascani

Parlamentarii din Pascani ne-au mintit atunci cand au sustinut ca lucrarile de la Barajul Lunca Pascani vor fi reluate in cel mai scurt timp, dupe ce Hidroelectrica a iesit din insolventa. Desi au trecut cativa ani de zile de cand investitiile au fost sistate, iar gradul de realizare al proeictului este de peste 90% nici un reprezentant al Guvernului nu au confirmat promisiunile politicienilor, in sensul ca va fi reluata finantarea pentru finalizarea investitiei.

Mai mult, secretarul de stat Maricel Popa a precizat, de curand ,in cadrul unui interviu acordat Ziarului de Iasi ca investitia ar putea fi continuata doar cu fonduri europene, nu de la Guvern asa cum s-a spus pana acum, fara sa precizeze in cat timp. El a mai spus ca principalul rol al barajului de la Paşcani este de a regla cursul Siretului pentru a ne feri de inundatii nu de a produce neaparat energie.
”Hidrocentrala de la Paşcani nu are neapărat rolul principal de a produce energie. Rolul acesteia, mai corect spus a barajului de la Paşcani, este de a salva în aval de inundaţii. S-au purtat discuţii pentru ca partea de cuvă, de acumulare să o preia mediul. Pentru că în 2014-2018 sunt foarte mulţi bani în acest domeniu şI se poate aplica în proiecte europene. Şansa hidrocentralei de la Paşcani este să intre într-un program european. Cu fondurile europene se poate face cuva pentru acumularea care costăaproximativ 80 de milioane de euro. Apoi, se mai pot aloca 6-7 milioane de euro pentru modernizarea şI eficientizarea hidrocentralei. Acesta cred că ar putea fi viitorul hidrocentralei de la Paşcani pentru că aici să se poatăproduce curent electric la un preţ competitive…’’ se arata in interviul acordat Ziarului de Iasi.

Mentionam ca in legatura cu soarta Barajului de la Lunca Pascani dar si a unor investitii ale Primariei edilul pascanean s-a intalnit astazi cu vicepremierul Liviu Dragnea .Intalinea a fost stabilita la sfarsitul saptamanii trecute la o intalnire cu primarii din judetul Iasi.
Orizont.info

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow