27.6 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022
Array

Parlamentare 2016: Monitorizare video în secțiile de votare și sistem informatic pentru prezența la vot în diaspora

La alegerile parlamentare din 11 decembrie se vor utiliza în premieră camere video în secțiile de votare și va fi folosit în continuare sistemul informatic de monitorizare a prezenței la urne, care a fost implementat la scrutinul local din iunie.
Guvernul a hotărât ca aplicația existentă să aibă și o cameră video ce va filma procesul de numărare a voturilor, iar completarea proceselor verbale se va face fără a se întrerupe înregistrarea, a explicat directorul general al Serviciului pentru Telecomunicații Speciale, Marcel Opriș.

În ziua alegerilor parlamentare nu se supraveghează video votul ca atare, între deschiderea și închiderea urnelor, ci doar perioada în care sunt numărate buletinele de vot, a subliniat ministrul Afacerilor Interne, Dragoș Tudorache.

La alegerile locale de anul acesta din iunie s-a utilizat pentru prima oară un sistem informatic de monitorizare a prezenței la vot și de evitare a votului multiplu. Acest sistem a fost implementat Autoritatea Electorală Permanentă împreună cu STS. În acest fel, alegătorii nu vor mai fi obligați să semneze pe proprie răspundere că nu și-au mai exprimat opțiunea electorală și în altă secție de votare.

Acest sistem va fi introdus la alegerile legislative din 11 decembrie și în secțiile de votare din străinătate, după cum a precizat directorul Direcției pentru organizarea proceselor electorale în străinătate din cadrul AEP, Iulian Ivan.
Continuarea pe agerpres

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow