5.5 C
Paşcani
vineri, decembrie 9, 2022
Array

Parlamentar din Pascani la dezbaterea cu tema „Republica Moldova în contextul Summit-ului Parteneriatului Estic de la Vilnius”

,,La finalul saptamanii, senatorul păşcănean Florin Constantinescu a participat la dezbaterea organizată de Comisia românilor de pretutindeni din cadrul Senatului României, „Republica Moldova în contextul Summit-ului Parteneriatului Estic de la Vilnius”.
Luând cuvântul, Florin Constantinescu a salutat declaraţia preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, potrivit căruia Comisia Europeană va propune ridicarea obligativităţii vizelor pentru cetăţenii moldoveni la Summitul Parteneriatului Estic de la Vilnius.
De asemenea, senatorul Florin Constantinescu a vorbit despre reuniunea Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul României şi Parlamentul Republicii Moldova de la Chişinău, unde a condus delegaţia formată din senatori şi deputaţi români.
Senatorul social-democrat a reafirmat sprijinul României pentru integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană, pentru atingerea obiectivelor europene afirmând că „Summit-ul de la Vilnius va fi un punct important al drumului european pe care Republica Moldova l-a ales pentru dezvoltarea şi integrarea ei în marea familie europeană”. În acelaşi context, Florin Constantinescu a declarat: „Republica Moldova are un potenţial ridicat pentru dezvoltare economică şi un cadru propice de dezvoltare a afacerilor. Atragerea investitorilor străini şi români este un obiectiv pe termen lung, care va conduce la crearea unor locuri de muncă. România şi Republica Moldova trebuie să continue proiectele ce vizează interconectarea reţelelor electrice şi construcţia Gazoductului Iaşi-Ungheni. Cooperarea economică din domeniul energetic, inclusiv propunerea unui proiect de amenajare a râului Prut, în paralel cu construirea unui lanţ de microhidrocentrale, cu o putere totală instalată de apoximativ 130 MW, reprezintă, de asemenea, obiective foarte importante pentru cele două ţări. “
În finalul expunerii, senatorul păşcănean a mulţumit organizatorilor şi societăţii civile pentru că au făcut posibilă realizarea unui eveniment atât de important pentru cele două ţări.” se arata intr-un comunicat de presa.

Alte articole

Ședință pentru amenajarea unei piste pentru biciclete în Hârlău

Ședință extraordinară vineri, 9 decembrie, în Hârlău. Aleșii locali...

Tradiții mironiste de Crăciun

C.P. Două evenimente care anunță sosirea Crăciunului sunt în...

Spectacol umanitar la Mogoșești-Siret, pe 16 decembrie

Spectacol umanitar la Mogoșești-Siret, pe 16 decembrie, de la...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow