14.8 C
Paşcani
joi, septembrie 23, 2021
Array

Parlamentar din Pascani la dezbaterea cu tema „Republica Moldova în contextul Summit-ului Parteneriatului Estic de la Vilnius”

,,La finalul saptamanii, senatorul păşcănean Florin Constantinescu a participat la dezbaterea organizată de Comisia românilor de pretutindeni din cadrul Senatului României, „Republica Moldova în contextul Summit-ului Parteneriatului Estic de la Vilnius”.
Luând cuvântul, Florin Constantinescu a salutat declaraţia preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, potrivit căruia Comisia Europeană va propune ridicarea obligativităţii vizelor pentru cetăţenii moldoveni la Summitul Parteneriatului Estic de la Vilnius.
De asemenea, senatorul Florin Constantinescu a vorbit despre reuniunea Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul României şi Parlamentul Republicii Moldova de la Chişinău, unde a condus delegaţia formată din senatori şi deputaţi români.
Senatorul social-democrat a reafirmat sprijinul României pentru integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană, pentru atingerea obiectivelor europene afirmând că „Summit-ul de la Vilnius va fi un punct important al drumului european pe care Republica Moldova l-a ales pentru dezvoltarea şi integrarea ei în marea familie europeană”. În acelaşi context, Florin Constantinescu a declarat: „Republica Moldova are un potenţial ridicat pentru dezvoltare economică şi un cadru propice de dezvoltare a afacerilor. Atragerea investitorilor străini şi români este un obiectiv pe termen lung, care va conduce la crearea unor locuri de muncă. România şi Republica Moldova trebuie să continue proiectele ce vizează interconectarea reţelelor electrice şi construcţia Gazoductului Iaşi-Ungheni. Cooperarea economică din domeniul energetic, inclusiv propunerea unui proiect de amenajare a râului Prut, în paralel cu construirea unui lanţ de microhidrocentrale, cu o putere totală instalată de apoximativ 130 MW, reprezintă, de asemenea, obiective foarte importante pentru cele două ţări. “
În finalul expunerii, senatorul păşcănean a mulţumit organizatorilor şi societăţii civile pentru că au făcut posibilă realizarea unui eveniment atât de important pentru cele două ţări.” se arata intr-un comunicat de presa.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Micii bucătari și actori de la grădiniță!

Micii bucătari și actori de la grădiniță! Mici dar cu talent! Copiii alături de cadrele didactice ne...

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare Se caută servicii de pază pentru cele două piețe din Pașcani...

Arestată pentru evaziune fiscală

Arestată pentru evaziune fiscală  Politistii din Hirlau au actionat pentru depistarea si clarificarii situatiei persoanelor urmarite. În cadrul...

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI. Vezi ce amenzi s-au dat

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI  La data de 15 martie a.c., în intervalul orar 15.00 – 19.00, poliţiştii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI