29.1 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
29.1 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
Array

Părinţii cu venituri modeste care îşi trimit copiii la grădiniţă primesc tichete valorice

oferta.oceancredit.ro

Ultimele știri

Familiile sărace pot primi bani pentru a-şi da copiii la grădiniţă. Pentru fiecare copil înscris în învăţământul preşcolar, primăriile vor acorda familiilor sărace câte un tichet de 50 de lei lunar.

Conform legii 248/2015, stimulentul se acordă familiilor ale căror venituri lunare nu depăşesc 284 lei pe persoană, respectiv dublul venitului minim garantat pentru o persoană singură. Acor­darea stimulentului este condiţionată de prezenţa zilnică a copiilor la grădiniţă. Stimulentul se acordă pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 şi 6 ani împliniţi, sub forma unui tichet valoric. Acesta poate fi acordat fie părinţilor, fie altor persoane în grija cărora se află copilul.

Se consideră absenţe motivate, în condiţiile în care nu depăşesc 50% din zilele de grădiniţă, absenţele medicale motivate sau învoirile, în limita a trei zile pe lună. Tichetele pot fi utilizate pentru achiziţionarea de produse alimentare, de igienă, îmbrăcăminte sau rechizite. Legea interzice vânzarea tichetelor sau utilizarea acestora pentru cumpărarea de ţigări sau băuturi alcoolice. În astfel de situaţii, acordarea stimulentului încetează.

Continuare pe Ziarul de Iasi

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer fragmentat
29.1 ° C
29.7 °
26.2 °
58 %
0.7kmh
58 %
mar
29 °
mie
28 °
joi
30 °
vin
30 °
sâm
27 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI