23.5 C
Paşcani
duminică, iulie 3, 2022
Array

Părinţii cu venituri modeste care îşi trimit copiii la grădiniţă primesc tichete valorice

Familiile sărace pot primi bani pentru a-şi da copiii la grădiniţă. Pentru fiecare copil înscris în învăţământul preşcolar, primăriile vor acorda familiilor sărace câte un tichet de 50 de lei lunar.

Conform legii 248/2015, stimulentul se acordă familiilor ale căror venituri lunare nu depăşesc 284 lei pe persoană, respectiv dublul venitului minim garantat pentru o persoană singură. Acor­darea stimulentului este condiţionată de prezenţa zilnică a copiilor la grădiniţă. Stimulentul se acordă pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 şi 6 ani împliniţi, sub forma unui tichet valoric. Acesta poate fi acordat fie părinţilor, fie altor persoane în grija cărora se află copilul.

Se consideră absenţe motivate, în condiţiile în care nu depăşesc 50% din zilele de grădiniţă, absenţele medicale motivate sau învoirile, în limita a trei zile pe lună. Tichetele pot fi utilizate pentru achiziţionarea de produse alimentare, de igienă, îmbrăcăminte sau rechizite. Legea interzice vânzarea tichetelor sau utilizarea acestora pentru cumpărarea de ţigări sau băuturi alcoolice. În astfel de situaţii, acordarea stimulentului încetează.

Continuare pe Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow