-4.9 C
Paşcani
luni, februarie 6, 2023

Părinții cu copiii înscriși la școală primesc deducere de 100 de lei

De la 1 ianuarie, părinții salariați primesc o deducere personală suplimentară din impozit de 100 de lei pentru fiecare copil înscris la școală, grădiniță sau creșă, indiferent de nivelul veniturilor.

De la 1 ianuarie 2023, părinții care realizează venituri din salarii beneficiază de o deducere personală suplimentară din impozitul pe venit de 100 de lei pentru fiecare copil înscris la creșă, grădiniță sau școală, transmite Federația Națională a Părinților – Edupart. Concret, Ordonanța de Urgență nr. 16 din 15 iulie 2022 stabilește că deducerea personală suplimentară se acordă părinților care au salarii. Copilul trebuie să fie înscris într-o unitate de învățământ, precizează ONG-ul.

Conform actului normativ, deducerea personală suplimentară de 100 de lei lunar se oferă „pentru fiecare copil cu vârsta de până la 18 ani, dacă acesta este înscris într-o unitate de învățământ, părintelui care realizează venituri din salarii, indiferent de nivelul acestora”.

De deducere nu beneficiază numai părinții naturali, ci și persoanele care, conform legii, au în întreținere minori. „Prin părinte se înțelege: părintele firesc, potrivit Legii nr. 287/2009 privind Codul civil, republicată, cu modificările ulterioare, adoptatorul, persoana care are copilul/copiii în încredințare în vederea adopției, persoana care are în plasament copilul sau în tutelă, persoana desemnată conform art. 104 alin. (2) din Legea nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului, republicată, cu modificările și completările ulterioare”, se arată în document.

Continuarea pe Adevarul 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow