22.1 C
Paşcani
vineri, iunie 25, 2021
22.1 C
Paşcani
vineri, iunie 25, 2021
Array

Parerile unui parlamentar iesean despre scandalul apei la Pascani. Si la noi se intrerupe apa unde sunt datorii. La Iasi si in judet nu s-a facut referendum pentru delegarea serviciilor. Cine cere asa ceva trebuie sa vina cu solutii. Apa Vital respecta regulile, face investitiile asumate

elefant.ro
creditprime.ro
elefant.ro
fashiondays.ro
answear.ro
oferta.oceancredit.ro
credius.ro
vivacredit.ro
creditfix.ro

Ultimele știri

Precizări importate din partea unui parlamentar ieşean privind serviciile de apă şi canalizare din judeţ. În cadrul emisiunii “Pulsul Zilei”, deputatul Petru Movilă a comentat preocupările grupului de iniţiativă anti- Apa Vital de a organiza un referendum prin care cetăţenii să decidă dacă mai vor sau nu că societatea ieşeana să furnizeze servicii la Paşcani. El a spus că nici în municipiul Iaşi şi nici în altă localitate din judeţ nu a fost organizat vreun referendum pentru delegarea serviciilor de apă şi canalizare operatorului judeţean. Mai mult Pascaniul nu a decis prin referendum aderarea la asociaţia judeţeană de salubritate ADIS ceea ce demonstrează că nici pentru intrarea sau rămânerea în ARSACIS nu ar fi obligatoriu un astfel de demers.

Politicianul ieşean a mai spus că cei care vor să organizeze un referendum, la peste un an şi jumătate după ce serviciile de apă şi canalizare au fost delegate, trebuie să informeze cetăţenii în legătură cu efectele unei astfel de decizii şi să prezinte un proiect alternativă pentru câţiva ani de zile cu soluţiile care urmează să fie puse în loc. Mai mult păşcănenii ar trebui să se gândească bine, în interesul lor nu al politicienilor, dacă vor fi puşi într-o astfel de situaţie.

În ceea ce priveşte întoarcerea la fostul operator local de apă şi canalizare parlamentarul ieşean atrage atenţia că până nu demult păşcănenii suportau din buzunar atât pierderile la apă cât şi cele financiare ale societăţii, pe când Apa Vital face profit care mai apoi se întoarce autorităţilor locale prin investiţii. Mai mult preţul apei nu ar putea să scadă sub cel practicat în tot judeţul pentru că trebuie acoperite toate costurile.

Deputatul Petru Movilă a mai spus că Apa Vital funcţionează după regulamente stricte şi este monitorizată de finanţatorii externi, privind modul de furnizare şi încasare a serviciilor. Mai mult societatea este, serioasă şi îşi respectă “termenele asumate” în ceea ce priveşte investiţiile, mai ales că până în anul 2017 toate localităţile din ţara trebuie racordate la reţelele de apă apoi la cele de canalizare.

În acelaşi context parlamentarul ieşean a clarificat lucrurile în ceea ce priveşte atribuţiile în condominii. Nu operatorul de apă ci Primăria are obligaţia de a înfiinţa asociaţii de proprietari. Şi la Iaşi se întrerupe furnizarea apei acolo unde nu sunt achitate facturile, a lămurit Petru Movilă.

Menţionăm că parlamentarul ieşean a fost consilier judeţean şi candidează din partea “Mişcarea Populară” pentru Primăria Iaşi.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
22.1 ° C
23 °
19.9 °
82 %
1kmh
10 %
vin
30 °
sâm
27 °
Dum
24 °
lun
26 °
mar
27 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI