More

  Parcuri și împăduriri din fonduri europene

  Array

  Administratia din Pașcani doreste sa acceseze fonduri europene pentru amenajarea unor parcuri și pentru împădurirea unor spații abandonate. Este vorba despre terenul liber dintre Parchetul Pașcani și Scoala I. Cantacuzino unde urmează să fie amenajat un parc. De asemenea, în suburbiile Blăgești, Sodomeni și Gâștești urmează să fie împădurite mai multe suprafețe de teren.

  Propunerea a fost făcută chiar în ședința de astăzi a Consiliului Local. Noul viceprimar, Gabriela Nedelcu a explicat că de curând a fost deschisă o nouă axă de finanțare prin care sunt puse la dispoziția autorităților locale fonduri europene gratuite în proporție de 80 la sută pentru astfel de amenajări.

  Pentru realizarea proiectelor tehnice și a cererii de finanțare, Primăria Pașcani intenționează să apeleze la servicii de consultață. În acest sens, edilul Municipiului a propus ca din bugetul alocat la începutul acestui an pentru proiecte și studii să fie dată suma de 150.000 lei, fără suplimentarea bugetului.

  Pentru că aparatul de specialitate nu a pus la dispoziția consilierilor toate documentele necesare în ședință au apărut discuții. Consilierii din opoziții au cerut clarificări și actele doveditoare. La insistențele primarului, anexele necesare la proiect au fost puse la mapa consilierilor.

  Proiectul a fost votat deși unul dintre consilieri a propus amânarea lui tocmai din aceste motive. În replică, viceprimarul Gabriela Nedelcu a spus că este nevoie de o decizie fermă pentru a depune cât mai repede cererea de finanțare.

  Menționăm că Primăria Pașcani mai are în lucru o serie de proiecte din fonduri europene care urmează să fie depuse la finanțare. Cel mai important dintre ele este cel pentru reabilitarea Palatului Cantacuzino. Documentațiile tehnice sunt finalizate, iar cererea de finanțare urmează să fie depusă de către consultanți.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Dezbatere privind transportul public din Pașcani

  Primaria Municipiul Pascani propune spre dezbatere publica un proiect de hotarare ce prevede modificarea regulamentului de transport public local. In noua varianta este vorba...

  Impozite locale 2021: Ce trebuie să știe persoanele fizice, în acest an, despre dările pentru clădiri, terenuri și mașini

  Cei care erau proprietari pe mijloace de transport, clădiri sau terenuri la sfârșitul lui 2020 trebuie să plătească în acest an impozit pentru fiecare...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp