22.4 C
Paşcani
marți, iulie 5, 2022
Array

Parcul Peștișorul a devenit raiul gunoaielor și al boschetarilor

Parcul Pestisorul din zona Deal din orasul Pascani nu mai este demult un colt de rai pentru petrecerea timpului liber, asa cum era acum multi ani in urma. De ceva vreme, acesta a devenit un loc plin de gunoaie, iar bancile un prilej de odihna pentru cei turmentati de aburii alcoolului.
O imagine dezolanta te intampina de la primii pasii facuti pe aleea plina de buruieni. Cosurile de gunoi sunt pline ochi, ba chiar mai mult, resturi de mancare, ambalaje si coji de seminte sunt peste tot in parc. Buruienile au crescut de aproape un metru jumatate, iar pascanenii care vor sa se relaxe intr-o plimbare sunt nevoiti sa faca slalome printre crengile copacilor care napadesc aleile.
Nestingeriti de mizerie si de zgomotul utilajelor care lucrau in zona la planul PID, doi barbati dormeau dimineata pe banci. A fost sesizata Politia Locala, iar la fata locului s-au deplasat doi agenti. Mare le-a fost uimirea celor doi somnorosi, cand au fost treziti din somnul dulce de oamenii legii si au fost luati la intrebari.

Cel mai probabil, cei doi barbati, Gheorghe Macovei din comuna Stolniceni-Prajesc si Marian Mertic din Pascani, amandoi cu varsta de 34 ani, au consumat cateva paharele in plus si au decis sa se odihneasca in parc. Suparati ca au fost deranjati, unul dintre ei a adus injurii politistilor locali. In consecinta, fiecare a primit cate o amenda de 150 lei pentru faptele comise.

Copiii si pensionarii sunt partasi la astfel de evenimente, intr-un loc in care ar trebui sa gaseasca clipe de relaxare. Pascanenii isi aduc aminte cu nostalgie cum arata aceasta zona cu ceva timp in urma: banci curate si spatii verzi amenajate.

Mentionam ca de cateva saptamani de zile au inceput lucrarile de reabilitare a parcului din fonduri europene. Acolo urmeaza sa fie realizate noi alei, locuri de joaca pentru copii, un teren de sport si o fantana arteziana.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow