2.4 C
Paşcani
marți, martie 28, 2023
Array

Parcul Municipal luat cu asalt de pascaneni

Zeci de copii, adolescenti, parinti sau batranei au umplut Parcul Municipal din Pascani. Zilele calduroase de primavara si sarbatorile pascale i-au scos pe toti din case, de la mic la mare, in singurul loc din oras amenajat pentru petrecerea timpului liber.

PARC
Astazi, la orele amiezii, aproape ca nici o banca nu mai era libera. Pascanenii de toate varstele se odihneau la umbra copacilor si se bucurau de o zi libera.
Altii si-au scos nepotii din case pentru spatiile de joaca. Asta au facut si acesti batranei care depanau amintiri in tihna, in timp ce baiatul fiicei lor se tragea cu bicicleta.

Toboganul, scranciobul, joaca in nisip sau cu mingea au fost atractiile micutilor plini de energie. Alina are doi anisori. A fost adusa in locul de joaca de parintii ei, iar bucuria a fost pe masura. Nu a stat nici o clipa locului, alergand peste tot.

Nu doar copiii au venit in numar mare in parc, ci si pescarii. Pe insulita mai multi pasionati s-au asezat rabdatori pe marginea baltii in speranta unei capturi.
Si tinerii sunt multumiti ca au si ei in sfarsit un loc special in care sa se plimbe si sa se relaxeze. Fac fotografii si se bucura de zona plina de verdeata de deasupra platoului amenajat.

Ar fi mai inca ceva de care pascanenii sunt nemultumiti. Vor ca luciul de apa sa fie concesionat unei firme private care poate oferi plimbari cu barca si sa fie ampasat macar un chiosc cu bauturi racoritoare si snacksuri.

Mentionam ca receptia Parcului Municipal a fost facuta in luna ianuarie a acestui an. Proiectul a inceput in iunie 2011, are o valoare de aproape 3 milioane de lei iar banii sunt din fonduri europene, guvernamentale si de la bugetul local. Din aceasta suma s-au amenajat mai multe scari, trei fantani arteziene, alei pietonale, stalpi de iluminat si mobilier stradal.

Alte articole

Cine are dreptate? Masini distruse, sofer ranit

  Doua autoturisme distruse in urma unui accident rutier. Evenimentul...

Trei zile de restrictii, de circulatie, in centrul Pascaniului

  Restrictii de circulatie in centrul municipiului Pascani in perioada...

Stolniceni -Prajescu: 105 de la Unirea Basarabiei cu România – VIDEO

Unul dintre cele mai importante momente istorice ale natiunii...

Stalp de telecomunicatii, rupt de vant

Semnal de alarma pe strada Stefan cel Mare din...

Alegeri PSD la Tatarusi, Motca si Miroslovesti

  Seria conferintelor PSD in zona Pascani pentru alegerea presedintelor...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow