Un loc de joacă din Paşcani a ajuns motiv de scandal pe reţele de socializare. Este vorba despre Parcul Ioana din zona Deal, din apropierea magazinului de jucării cu acelaşi nume. Amenajarea a fost făcută de patronii magazinului, din banii lor, în anul 2010 dar  a fost predata municipalităţii. Pentru că Primăria nu şi-a asumat nici o responsabilitate, investitorii au îngrijit ani la rând parcul respectiv. L-au păzit, l-au măturat, au făcut reparaţii şi au înlocuit mobilierul de joacă, tot pe banii lor, fără nici un beneficiu.

Până la începutul acestui an când au ajuns la concluzia că nu se merită să mai cheltuie timp şi bani iar munca lor să fie distrusă de cei care vin seară să consume alcool şi seminţe. Soţii Padurariu au cerut, din nou, administratiei locale să păzească parcul, să facă curăţenie şi să schimbe mobilierul dar nu au primit nici un răspuns.  De câteva luni au pus lacătul pe poartă de la intrare şi l-au închis pe motiv că reprezintă un pericol şi un focar de infecţie pentru copii.

Măsura i-a nemulţumit pe unii locatari din zonă si  au reacţionat pe reţele de socializare. Pe bună dreptate, părinţii au întrebat de ce parcul este închis şi cine se ocupă de el sau care este programul şi regulile pentru copii. În urma scandalului patronii magazinului au redeschis parcul dar pericolele au rămas.
Reprezentanţii Primăriei spun că nu găsesc nici un document de predare primire a parcului amenajat de patronii magazinului, din banii lor,  şi că ar trebui făcut un proces verbal. Asta deşi terenul este al municipalităţii. Au fost însă programate în zilele următoare lucrări de curăţenie şi igienizare. Investiţiile pentru repararea şi înlocuirea mobilierului de joacă mai au de aşteptat, în funcţie de banii de la bugetul local.
Soţii Paduraru spun că au amenajat locul de joacă în anul 2010, ca mulţumire pentru că municipalitatea a aprobat cererea de concesiune pentru construirea magazinului de jucării. La acea vreme au cheltuit pentru 80 000 de lei iar după finalizarea lucrărilor l-au predat Primăriei, un an mai tarziu. De atunci în fiecare an au investit mii de lei pentru întreţinerea lui şi l-au păzit ca să nu fie distrus, în timp ce administratia locală nu a făcut nimic.

Slider


loading...
previous arrow
next arrow
Slider