5 C
Paşcani
luni, octombrie 18, 2021

Parcul industrial al Pascaniului, deocamdata doar vorbe

Demersurile privind amenajarea unui parc industrial la Pascani bat pasul pe loc de luni de zile. Consiliiul Judetean Iasi nu a pus inca pe ordinea de zi proiectul de hotarare pentru preluarea terenului pus la dispozitie de administratia locala dar si pentru alocarea sumelor necesare realizarii studiilor tehnice.

Intarzaierile au aparut din cauza faptului ca traseul uneia dintre autostrazile care care va trece prin zona Pascani s-a suprapus cu terenul rezervat investitorilor pentru dezvoltarea afacerilor. Intre timp problema a fost rezolvata prin modificarea traseului, la solicitarea primarului municipiului.

Urmeaza obtinerea unui aviz din partea Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Explicatiile au fost date chiar de presedintele Consiliului Judetean Iasi, Costel Alexe, in cadrul unei declaratii de presa, dupa o intalnire cu primarii din zona la Pascani.

Deocamdata nu se stie care va fi valoarea investitiei si cand anume legislativul judetean va aproba amenajarea parcului industrial de la Pascani. Nici problema finantarii nu a fost rezolvata. Costel Alexe a spus ca banii ar urma sa fie obtinuti din fonduri guvernamentale sau comunitare iar Consiliul Judetean va sigura sumele necesare pentru amenajarea terenului, a cailor de acces si pentru utilitati.

Viitorul parc industrial de la Pascani ar putea fi atractiv pentru investitori, spun reprezentantii judetului. Asta deoarece va fi amenajat in apropierea celor doua autostrazi care vor trece prin acesta zona. Pascaniul a pus la dispozitie cca 60 hectare de teren si a trimis deja o scrisoare de intentie Consiliului Judetean Iasi.
Mentionam ca, primele demersuri in acest sens au fost facute de fostul primar Dumitru Pantazi.

Noul primar, Marius Pintilie a incercat ca renunte la acesta locatie pentru ca parcul industrial sa fie amenajat pe terenul de la serele din Blagesti, aflat in litigiu cu cei care il detin, pentru stabilirea proprietatii. Ulterior , edilul a renuntat la acesta idee si a hotarat ca parcul industrial sa fie amplasat la iesirea din Pascani spre comuna Stolniceni Prajescu, in apropierea suburbiei Sodomeni.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Suspiciuni privind angajarile de la Spitalul de Urgenta Pascani. Primarul Pintilie: Primesc mesaje pe WhassApp, si interventii pe linie de partid…. Nu ne ocupam...

Declaratii socante din partea edilului municipiului Pascani cu privire la concursurile de angajare pentru completarea schemei...

ANUNȚ DE INTERES PUBLIC

 În atenția persoanelor fizice/juridice din Municipiul Pascani SC CLP ECOSERV SRL, cu sediul social in Municipiul Pascani,...

Proiect de Regulament, atentat la liberatea presei. Jurnaliștii care nu scriu cum vrea primarul Pintilie, nu vor fi acreditați -DOC

Jurnalistii care nu prezinta informatiile exact asa cum au fost ele furnizate de reprezentantii Primariei si care...

Raport la un an de mandat. Primarul se plange ca nu a putut sa faca, din cauza salariatilor

Peste cateva saptamani de zile, pe 28 octombrie a.c se implineste un an de zile de cand...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI