2.4 C
Paşcani
marți, martie 28, 2023
Array

Parcul eolian din Vanatori va produce curent din martie

Parcul eolian de la Vanatori intins pe 20 de hectare va incepe de zilele viitoare sa produca energie electrica. Curentul produs de cele cinci eoliene va fi introdus in reteaua nationala de electricitate. Beneficii ar urma sa aiba si comunitatea locala. Potrivit unei legi, societatea ar urma sa plateasca un impozit de 1% pe an din suma investita catre bugetul local. Asta ar insemna circa 120.000 de euro.

Eoliene ampasate in satul Vanatori vor produce energie electrica din luna martie. Potrivit celor spuse de edilul comunei, Constantin Lupu, ele vor fi puse in functiune in perioada imediat urmatoare, iar curentul va fi introdus in sistemul national de electricitate.

Vor fi si beneficii pentru comunitate. Societatea care a realizat investitia ar trebui sa plateasca administratiei locale taxa de stalp. Asta ar insemna 1% din suma investita de circa 12.5 milioane de euro. In aceste conditii, in bugetul local ar intra anual peste 500.000 de lei.

Totodata, un drum agricol de cativa kilometri, care asigura accesul la parc, va fi modernizat de investitori. Localnicii au pareri impartite despre aceasta investitie. Unii cred ca sunt un lucru bun pentru comuna, in timp ce altii nici macar nu vor sa auda de ele.

Parcul ar urma sa fie extins in viitor. Firma brasoveana intentioneaza sa mai amplaseze trei eoliene pe administrativul comunei Vanatori si inca doua, in Siretel.
Mentionam ca tirurile care au transportat componentele de la eoline au tranzitat orasele Targu Frumos si Pascani la sfarsitul lunii noiembrie.

Alte articole

Cine are dreptate? Masini distruse, sofer ranit

  Doua autoturisme distruse in urma unui accident rutier. Evenimentul...

Trei zile de restrictii, de circulatie, in centrul Pascaniului

  Restrictii de circulatie in centrul municipiului Pascani in perioada...

Stolniceni -Prajescu: 105 de la Unirea Basarabiei cu România – VIDEO

Unul dintre cele mai importante momente istorice ale natiunii...

Stalp de telecomunicatii, rupt de vant

Semnal de alarma pe strada Stefan cel Mare din...

Alegeri PSD la Tatarusi, Motca si Miroslovesti

  Seria conferintelor PSD in zona Pascani pentru alegerea presedintelor...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow