16.1 C
Paşcani
sâmbătă, iunie 3, 2023

Parcarea din Piaţa Vale, doar pentru autoturisme, in timpul zilei

Decizie importantă privind fluidizarea traficului rutier în zona Vale. Comisia de Circulaţie a hotărât în şedinţă care a avut loc joi 4 aprilie, ca parcarea din fata pieţei agroalimentare să fie rezervată în principal autoturismelor 4 +1.

De asemenea maşinile comercianţilor vor avea acces doar dimineaţă între orele 05.00 – 08.00 şi seara între orele 20.00 şi 24.00, pentru aprovizionare. În restul zilei maşinile de transport marfa pot fi staţionate în parcarea dintre Biserică Sf Vineri şi piaţa.
Măsurile vor fi aplicate începând cu 15 aprilie. Tot atunci vor fi amplasate indicatoarele rutiere necesare iar parcarea cu cca 50 de locuri va fi supravegheată video. Operatorii care vor observa încălcarea noilor reguli vor anunţa imediat agenţii de circulaţie, a explicat comandantul Poliţiei Locale. Amenzile sunt usturătoare pentru cei care nu le respecta, într 290 şi 1160 lei plus puncte de penalizare.
Propunerea a fost aprobata de toţi membrii prezenţi ai Comisiei de Circulaţie. Comandantul Vasilică Avasiloaei a precizat că au început din 2 aprilie acţiunile de informare ale comercianţilor. Au fost şi reacţii negative din partea lor a spus şeful poliţiştilor Primăriei., până la refuzul de a le mai vinde produse alimentare unor poliţişti, a spus şeful Poliţiei Locale.
Menţionăm că tot pentru fluidizarea traficului rutier în zonă, în aceeaşi şedinţa s-a discutat despre limitarea circulaţiei rutiere doar pe un singur sens pe strada Izvoarelor de la intersecţia cu Ceferiştilor până la intersecţia cu Mihai Eminescu. Hotărârea va fi luată în şedinţa următoare după prezentarea unui studiu de impact.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow